קציצות שניצל עוף-בקר וירקות

 

IMG_2289

IMG_2263

 

קציצות המשלבות שני סוגי בשר- עוף ובקר, בשילוב של ירקות קצוצים,

הירקות מעניקים לקציצות אוריריות, רכות וטעם נהדר.

פירורי הלחם מוסיפים קרנצ'יות ופריכות של שניצל.

ביס מושלם 🙂

 

IMG_2289

 

 

השבוע, הוזמנתי עם חברותי הבלוגריות,

לערב השקה של חברת רוסלינג יבואנית כלי מטבח מהפכניים. החברה השיקה ליין מוצרים חדש ומהפנט של מוצרי בישול .

בסיום הערב קיבלתי במתנה מכסה מיוחד וחדיש לבישול, שסופח ריחות וקולט אדים.

המכסה Aria של חברת רוסו, הוא מכסה מיוחד עם פילטר ייחודי הקולט את האדים והריחות, וכמו כן את השומנים הקופצים מהטיגון.

 

   IMG_2246     

 

כמו כל ילדה טובה הייתי חייבת לנסות איך עובד ה"צעצוע" החדש.

מה מכינים?

קציצות.

מטוגנות וטעימות הכי קל ופשוט ותמיד טעים.

 

IMG_2258

 

להכנת כ- 20 קציצות –

300 ג"ר בשר עוף טחון

300 ג"ר בשר בקר טחון

בצל מגורד דק

חצי כרשה בינונית חתוכה דק 

קישוא קטן מגורד

ביצה

פרוסת לחם/חלה רטובה סחוטה

מלח, פלפל

 

מכינים תערובת מכל המצרכים ומשהים בצד לספיגת טעמים כרבע שעה.

 

IMG_2231

מכינים צלחת עם פירורי לחם.

קורצים קציצות עגולות ושטוחות.

מצפים את הקציצות בפירורי הלחם .

IMG_2232

מחממים מחבת כבדה בשמן עמוק.

כאשר השמן חם מכניסים את הקציצות במהירות ומכסים במכסה.

 

IMG_2239

IMG_2240

לאחר כ2-3 דקות הופכים לצד שני.

מכסים שוב

 

IMG_2246

מטגנים עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.

 

 

IMG_2251

 

IMG_2258

הפלא ופלא כמעט ללא ריחות והגז נשאר נקי 🙂

אכן, חוויית טיגון חדשה !

 

IMG_2289

 

קציצה פשוט מושלמת ! אני מאוד אהבתי 🙂

 

 

 

הגשתי את הקציצות עם קינואה וירקות-

 

IMG_2280

כוס קינואה להשרות כשעה במים

בצל קצוץ

חצי כרשה קצוצה

גזר מגורד

רבע כוס דלורית מגורדת

קישוא קטן חתוך לקוביות

חופן מיני כרובית קפואה או טרייה

מלח, פלפל

מבשלים את הקינואה כ- 5 דקות במי מלח ומסננים.

 

במחבת טפלון רחבה מטגנים בצל וכרשה עד הזהבה קלה, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים כ-5 דקות.

משלבים את הקינואה .

IMG_2271

מערבבים היטב ומתבלים. מכסים במכסה.

מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 5-10 דקות.

IMG_2291

תגובות

תגובות