קציצות עוף ירוקות

 

מנה קייצית מצויינת של קציצות עוף עם תיבול של המון ירוקים

קצוצים, בתוספת של ירקות ותאנים.

את הקציצות טיגנתי תחילה ואחר כך הכנסתי לציר עם הירקות,

ויש תוספת מופלאה של תאנים שהכניסו מתיקות קלה למנה.

סיר משגע וקל להכנה ומה שחשוב מתאים למזג האויר הלוהט של הקיץ.

 

      

 

המצרכים – 4-5 מנות

650 גר' חזה עוף טרי טחון

ביצה

בצל קטן

2 -3 שיני שום

חופן נדיב עלי פטרוזיליה – השתמשתי בחצי חבילה פטרוזיליה של מרינה רק העלים.

חופן נדיב עלי בזיליקום (כחצי חבילה )

3 כפות קמח כוסמין או רגיל או פרורי לחם

מלח ופלפל שחור לפי טעם

 

 

לציר-

בצל קצוץ

חצי כוס קוביות דלורית

ארטישוק ירושלמי או תפוח אדמה חתוך קוביות

מקל של למון גראס חתוך

3 תאנים חתוכות לרבעים

מיץ מחצי לימון 3-4 כפות

עלי בזיליקום

מלח, פלפל 

כף דבש/סילאן

מכינים את תערובת הבשר-

במעבד מזון מניחים בצל,שום,עשבי תיבול וקוצצים לתערובת חלקה.

משלבים את התערובת לבשר הטחון.

מוסיפים קמח , בציה ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.

מכינים את הציר –

בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את ירקות החתוכים ומטגנים עוד כשתי דקות.

מוסיפים מעט מים, ומעבירים לאש נמוכה.

במקביל מחממים שמן לטיגון הקציצות.

מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.

מסדרים את הקציצות בסיר.

מניחים את רבעי התאנים מסביב בין הקציצות.

מפזרים חופן עלי בזיליקום.

מכסים בעוד כוס מים.

מכסים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.

מומלץ להגשה עם אורז לבן.

 

זה נפלא 🙂

 

כנסו לכל מתכוני הקציצות שלי 

 

עשבי התיבול של מרינה התקבלו להתנסות – אריזה מאוד נוחה – לסגירה חוזרת,

יותר עלים מעט גבעול 

תגובות

תגובות