קציצות עוף /הודו בניחוח שמיר

IMG_1044.CR2

IMG_1997

 

IMG_1996

 

קציצות מהמטבח הרומני, נקראות אצלי בבית "הקציצות האשכנזיות "

השמיר שמפוזר בסוף הבישול מעל הקציצות, מעניק לקציצות את הטעם המיוחד שלהן.

 

קציצות עשירות בטעמים, מטוגנות קלות, ומוכנסות לרוטב נהדר

על מצע תפוחי אדמה ,קישואים גזר וכמובן שמיר.

מעדן אמיתי !

 

קציצות שאני מכינה כבר המון שנים ואהובות על כולם.

אפשר להכין אותן מבשר עוף טחון, או הודו אדום, או לערבב.

העיקר שהבשר יהיה טרי ואיכותי.

IMG_1998

IMG_1025.CR2

המצרכים לסיר משפחתי כ- 5 מנות יפות

 

800 גרם בשר הודו אדום או חזה עוף טרי טחון
בצל  2 יחידות גדולות 
גזר 2  יחידות בינוניות 
3 שיני שום
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
ביצה
מלח 
פלפל שחור 
1/4 כפית פפריקה מתוקה.
2 קישואים
2 תפוח אדמה 

1/2 קופסה פטריות טריות פרוסות
כף אבקת מרק פטריות – (ללא מונוסודיום)
חופן נדיב שמיר  קצוץ
2 כפות פירורי לחם/קמח מצה

מתחילים בהכנת התערובת של הקציצות –

מניחים את הבשר הטחון בקערה.

בסיר רחב שטוח מאדים בכפית שמן בצל אחד קצוץ גדול עד להזהבה קלה.

מוסיפים לבשר שבקערה, מוסיפים גזר אחד מגורד דק על פומפיה, 2 שיני שום כתושות,

פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם  מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. משהים בצד לספיגת הטעמים.

הכנת הרוטב-

בסיר רחב ושטוח, מטגנים בצל קצוץ בכפית שמן, מוסיפים את הירקות -גזר חתוך לקוביות גדולות,

קישואים חתוכים לקוביות גדולות, תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות ושן שום אחת כתושה.

מאדים מעט ומוסיפים אבקת מרק פטריות,  מלח,  פלפל שחור וכוס וחצי מים. מכסים ומעבירים לאש נמוכה.
במחבת טפלון טובה שמים מעט שמן, יוצרים קציצות, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.

ציצות שמיר

 

 

 מעבירים את הקציצות לסיר עם הירקות. מוסיפים את  גם את הפטריות.
מבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות. 2 דקות לפני סיום הבישול מפזרים את השמיר על הקציצות.

 

IMG_1036.CR2

IMG_1992

בתאבון 🙂

תגובות

תגובות