קציצות כרשה ובשר

IMG_6779

 

IMG_6767

IMG_6802

IMG_6794

IMG_6798

 

 

כרשה – ירק נהדר, משתלב אצלי בבישולים, מרקים בתחתית ציר ירקות ועוד.

ירק שמוסיף טעם כמעט לכל בישול. 

בקציצות הוא פשוט מעולה.

את הקציצות/לביבות אפשר להכין עם או בלי בשר. 

הבשר משדרג אותן מאוד . 

ממליצה להכין כמות כפולה .

 

כמות ל- 12 קציצות

 

1 כרשה בינונית חתוכה

1 תפוח אדמה גדול

100 ג"ר בשר טחון (בקר) 

חופן פטרוזיליה

1/4 כפית בהרט

1/4 כפית כמון

מלח , פלפל

3 כפות קמח מצה בפסח או פירורי לחם

1 ביצה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה-

מתחילים בבישול תפוח האדמה והכרשה. להכניס לסיר עם מים רותחים ומעט מלח. לבשל כ- 20 דקות עד לריכוך.

להעביר למסננת .

במחבת לטגן את הבשר הטחון בכפית שמן כ- 5 דקות .

להניח בקערה תפוחי אדמה כרשה ובשר, לרסק בממחה של פירה, עד לקבלת תערובת אחידה.

IMG_6750

IMG_6753

לשלב תבלינים וביצה.

לטגן את הלביבות בשמן. 

IMG_6761

להניח על נייר סופג.

 

IMG_6768

IMG_6783

 

IMG_6800

IMG_6786

 

בתיאבון 🙂

 

מתכון שלי ללביבות כרשה ללא בשר – לביבות מבית אמא  תמיד מונחות על שולחן 

החג -ראש השנה ופסח .

IMG_3822

 

כנסו למתכון – לביבות כרשה 

תגובות

תגובות