קציצות כרובית ברוטב עגבניות

 

לא יודעת מה איתכם , אני מאוד אוהבת כרובית.

אחד הירקות החביבים עלי .

אז מי שאוהב כמוני , המתכון הזה מושלם עבורכם.

 

קציצות צמחוניות מכרובית, ירק ותבלינים.

דומה לקציצות מבשר וכאן הכרובית מחליפה את הבשר.

הקציצה עטופה בסולת (בסגנון קציצות אבוחצירא) ,

מטוגנת קלות במעט שמן, ואחר כך בישול ברוטב עגבניות פיקנטי.

ארוחה צמחונית מושלמת !

 

 

 

 

הצטרפו לעמוד שלי בפייסבוק 

 

 

המצרכים לתערובת הקציצות-

כרובית קטנה כ- 400 גר'

בצל

1-2 פרוסות לחם רטובה סחוטה

חופן פטרוזיליה

2-3 כפות סולת

מלח, פלפל

2 ביצים

 

1/2 כוס סולת לציפוי הקציצות, הסולת שומרת על הקציצה שלא תתפרק.

 

לרוטב-

בצל קצוץ

שן שום כתושה

2 כפות רסק עגבניות

1/2 פלפל חריף או שבבי צ'ילי

כפית פפריקה מתוקה

מלח,פלפל

חופן בזיליקום (או ירק אחר שאוהבים )

 

 

קוצצים את הכרובית דק – אפשר בסכין חדה עדיף במעבד מזון.

מניחים בקערה.

קוצצים את הבצל ,הלחם והפטרוזיליה במעבד מזון לתערובת חלקה.

משלבים לכרובית.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

מכינים במקביל את הרוטב בסיר רחב ושטוח.

מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים שום כתוש ועגבניות.

מתבלים בשאר המרכיבים ומוסיפים כוס מים.

 

מחממים מחבת טפלון כבדה עם מעט שמן.

מצפים היטב את הקציצות בסולת ומטגנים משני הצדדים להזהבה קלה.

לא מטגנים בשמן עמוק !

מניחים את הקציצות בתוך הרוטב.

 

מוסיפים עוד מים עד לכיסוי הקציצות.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.

בתאבון!

זה מופלא 🙂

 

ויש עוד מתכונים עם כרובית כאן 

 

כל מתכוני הקציצות שלי  

תגובות

תגובות