קציצות טלה ברוטב עגבניות עשיר

 

קציצות מבשר טלה ברוטב עגבניות עשיר ,חומוס,תפוחי אדמה,גזר

סלרי ,שורשים וחריף .

כמו רבים מאתנו , אני צופה בקביעות בתכנית "מאסטר שף" בטלוויזיה.

אחת המשימות החביבות עלי, שחוזרת מידי עונה היא אתגר "קופסת ההפתעות".

אתמול שודר הפרק עם משימת ההפתעות ושליח עם הקופסא הגיע גם אלי הביתה.

    

קיבלתי את הקופסה הירוקה של אתגר – משימת הבשר.

תשוו את זה לילד קטן שמקבל קופסת צעצועים 🙂

 

ברגע שראיתי את כל המצרכים

החלטתי לעשות את מה שהכי אוהבים אצלי בבית ואני בטוחה שגם בבתים אחרים –

קציצות. 

כן, כמה פשוט ככה טעים.

בחרתי בשר טלה שהוא עשיר בטעמים ואין לו צורך בהרבה תבלינים,

כי הוא "תבלין" בעצמו.

המצרכים לסיר משפחתי-  4-5 מנות

 

לתערובת הקציצות –

700 גר' בשר טלה טחון 

אפשר גם בשר בקר איכותי וטרי עם שומן טלה

בצל אדום קצוץ דק דק

2 ענפי סלרי קצוצים דק

גזר מגורד דק

2-3 כפות פירורי לחם/קמח מצה בפסח 

כף רוטב סויה

כף חרדל

מלח, פלפל שחור

ביצה לא הייתה בקופסה אבל אפשר בהחלט להוסיף 

למירקם רך ופחות דחוס לקציצה. 

 

לרוטב-

בצל אדום קצוץ

קופסה עגבניות חתוכות דק

קופסה חומוס

5 תפוחי אדמה קטנים

2 גזרים

1 שורש פטרוזיליה קוביות

חצי שורש סלרי קוביות

4 ענפי סלרי פרוסים

פלפל צ'ילי אדום לחריפות

חופן נדיב קורנית טרייה (תימין)

מלח, פלפל שחור

 

מתחילים בהכנת תערובת הבשר-

בקערה מניחים את הבשר משלבים את כל המצרכים ומערבבים היטב לתערובת הומוגנית.

מניחים בצד לספיגת טעמים.

מכינים את ציר העגבניות-

בסיר רחב ושטוח מטגנים ב- 2 כפות שמן זית – בצל קצוץ וקוביות שורש פטרוזיליה וסלרי.

משלבים גם ענפי סלרי חתוכים. מוסיפים 2 גזרים פרוסים ותפוחי אדמה חתוכים.

ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים קופסה של עגבניות חתוכות דק ,פלפל צ'ילי וחומוס מבושל. 

     

מתבלים במלח ופלפל שחור. 

מוסיפים מעט מים.

משמנים מחבת רחבה במעט שמן זית וצולים את הקציצות כדקה מכל צד.

מעבירים לרוטב. משלבים מעל התבשיל ענפים של תימין טרי.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. 

אפשר להוסיף מים בעת הצורך.

איזה סיר מושלם 🙂

מגישים עם אורז בסמטי לבן,  הכי פשוט והכי טעים !

 

תכינו זה נפלא 🙂 סיר כזה משמח שכולם פשוט אוהבים !

 

 

 

כל מתכוני הקציצות שלי כאן 

תגובות

תגובות