קציצות בשר טבעוניות

 

קציצות שהכנתי עם פולי סויה בשילוב של בורגול מלא ותבלינים, מבושלות ברוטב אדום 

עם גזרים צבעוניים – סיר שהוא פשוט חגיגה של טעמים מרקמים וצבעים.

המנה מתאימה גם לצמחונים/טבעוניים מצויינת כתחליף לקציצות בשר , הטעם והמירקם

דומה מאוד לקציצות בשריות,

או כמו שהבן שלי אמר – אמא יש לזה טעם של מפרום !

 

 

פולי הסויה הם בעלי יתרונות תזונתיים חשובים.

הם מכילים חלבון מלא –  כל חומצות האמינו החיוניות קיימות בהם במידה מספקת. 

סיבים תזונתיים, עשירים בסידן, ברזל ועוד מינרלים וויטמינים.

 

רוטב עגבניות עשיר בגזרים צבעוניים – זה בעיקר תורם למראה ולצבע ,

אם לא השגתם לא נורא – החליפו בגזר רגיל, אפשר גם קולורבי.

 

המצרכים לתערובת הקציצות-

1/2 כוס פולי סויה יבשים

1/4 כוס בורגול דק מלא ( אפשר רגיל)

בצל גדול

תפוח אדמה מבושל

פרוסת לחם רטובה סחוטה

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה

מלח,פלפל

חצי כפית בהרט לקציצות

מעט צ'ילי או פפריקה חריפה

 

סולת לציפוי הקציצות.

 

לציר-

בצל קצוץ

שן שום כתושה

עגבניה בשלה

גזרים בשלושה צבעים –

סגול,כתום,לבן חתוכים לקוביות

תפוח אדמה קוביות

ענף סלרי חתוך

כף רסק עגבניות או חצי קופסה עגבניות חתוכות דק

 

הכנת תערובת הקציצות-

משרים את פולי הסויה  אני משרה בלילה ובבוקר מבשלת.

לאחר השרייה הבישול קצר – לבשל כחצי שעה במים.

את הבורגול משרים במים כשעה ומסננים.

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים .

מחממים מעט שמן במחבת טפלון רחבה.

יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות, מגלגלים בסולת ומכניסים לטיגון משני הצדדים- לא טיגון בשמן עמוק,

יותר צלייה של הקציצות.

בינתיים מכינים את הציר בסיר רחב.

מטגנים קוביות בצל ושום , משלבים את העגבניה ושאר המרכיבים. 

מתבלים במלח, פלפל, ומעט צ'ילי חריף.

מניחים את הקציצות ברוטב. מוסיפים מים עד כיסוי הקציצות לא מעבר.

מעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.

 

איזה סיר נפלא וטעים !

 

מתכונים נוספים טבעונים כאן 

 

חזרה לדף הראשי 

 

 

תגובות

תגובות