קנולי איטלקי אמיתי כמו באיטליה

 

קנולי איטלקי – הקנולי של לבנה

צילום- לבנה רוזטי

 

אחרי שלבנה חברתי העלתה את התמונות לקנולי ההורסים האלה,

הייתי חייבת להעלות את המתכון שלה לבלוג.

זה הזכיר לי את איטליה ואת הטעם הנפלא של הקנולי שטעמתי ברומא.

לבנה המקסימה נידבה בשמחה את המתכון שלה לקנולי המופלאים האלה.

לבנה מומחית באוכל איטלקי שכן, חיה שנים רבות באיטליה.

חוץ מזה היא אלופת הלחמים – לחמי המחמצת שלה הכי יפים שראיתם והיא גם מעבירה סדנאות

ומלמדת איך להכין לחמים מושלמים כאלה

צילום – לבנה רוזטי

 

כאן העמוד של לבנה

 

קנולי הוא קינוח איטלקי מסורתי . מקורו בדרום איטליה בסיציליה.

קנולי – מהמילה קנולו באיטלקית שפירושה – צינור קטן.

הבצק של הקנולי – בצק פסטה משודרג והמלית הקלאסית היא של גבינת ריקוטה ,

מעט אבקת סוכר וכן תוספות .

את הקנולי ממלאים במלית סמוך להגשה – כך הבצק נשאר קראנצ'י ומתקבל קינוח

וביס מושלם !

איך מכינים קנולי איטלקים ?

מצטיידים בגלילים לקנולי שקונים בכל חנות לכלי בית.

המצרכים לבצק-

250 גר' קמח

25 גר' סוכר

25 גר' חמאה

5 גר' קקאו

ביצה

70 מ"ל יין מרסלה (אם אין יין לבן)

קורט מלח

מומלץ לשלב גם מעט קינמון

מצרכים למלית-

750 גר' גבינת ריקוטה

200 גר' אבקת סוכר

מעט מי פריחת הדרים (לא חובה)

150 גר' שוקולד צ'יפס

או קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות

קנולי – אופן ההכנה-

מערבבים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון ומכניסים לקירור.

מרדדים לעלה דק בעובי 2 מ"מ.

קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

מותחים כל עיגול לצורת אליפסה.

משמנים את הגליל ומגלגלים סביב , את הקצוות מהדקים בעזרת חלבון ביצה.

מטגנים בשמן עמוק ומוציאים לספיגה על נייר .

לאחר הקירור משחררים את הקנולי מהגליל.

מכינים את המלית- מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר .

משלבים תוספות שאוהבים. מעבירים לשק זילוף.

את הקנולי ממלאים סמוך להגשה.

לבנה ממליצה לצפות את הקנולו בשוקולד מריר לפני המילוי.

מקשטים בפיסטוקים,אגוזים,דובדבנים שבבי שוקולד ומה שאוהבים !

 

רוצו להכין

תודה לבנוש על המתכון !

 

תגובות

תגובות