קלצונה במילוי חצילים פלפלים/ תרד וגבינת עיזים

IMG_0875

 

IMG_0903

 

 

 

 

 

 

קַלְצוֹנֶה – באיטלקית: Calzone al forno – בתרגום – פיצה ממולאת.
מאפה בצק פיצה מקופל כחצי ירח וממולא בכל טוב כיד הדימיון.
השילוב של חצילים ,פלפל אדום ועגבניות בתוספת גבינות עיזים בעיני – שילוב מנצח.

 

שילוב נוסף מעולה למילוי הוא תרד וגבינות עיזים.

 

המצרכים לבצק-

1/2 קילו קמח

1כף שמרים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

כוס וחצי עד 2 כוסות מים

 

מילוי חצילים ופלפלים-

1 חציל חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

1/2 כוס עגבניות שרי 

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

כף שמן זית

5 עלי בזיליקום

2 -3 עלי אורגנו טרי או קורט יבש

פלפל

50 ג"ר פטה עיזים מפוררת

 

מילוי תרד וגבינות עיזים-

קופסא תרד- חלוט וקצוץ דק

250 ג"ר ריקוטה

50 ג"ר גבינת עיזים רכה בגליל

50 ג"ר פטה עיזים מפוררת

מעט פלפל שחור

 

 

 

 

אופן ההכנה-

הכנת הבצק- ברבע כוס מים פושרים לערבב את השמרים וכפית סוכר ולהניח להתפחה כ-10 דקות.
בקערת המיקסר להניח את הקמח , להוסיף תערובת השמרים ,שמן ומים ולהתחיל ללוש .
לקראת הסוף להוסיף מלח. ללוש כ-5-7 דקות.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך אך לא דביק.
להניח את הבצק מכוסה בקערה משומנת מעט, להתפחה של כשעה.
ללוש מעט את הבצק ולחלק אותו ל-8 -10 עיגולים.

 

מילוי החצילים-
מתחילים בחצילים –
לחתוך את החציל לקוביות , לערבב עם 3 כפות שמן זית ולהניח בתבנית על נייר אפייה .
להכניס לתנור מחומם 180 כ- 20 דקות או עד להשחמה.

 

גם את הפלפל האדום לחתוך לרצועות , לשמן מעט ולהכניס לאפייה.
במחבת רחבה לשים מעט שמן להוסיף שום פרוס ואת עגבניות השרי. לערבב מעט ולבשל כ-5 דקות.

להוריד מהאש ולשלב את החצילים והפלפל. לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים, בזיליקום ואורגנו ואת הגבינה.

 

לפתוח כל עיגול בצק לצורת אליפסה ,
למלות כף גדושה של המילוי , ולקפל לצורת חצי ירח.

 

 

מילוי התרד-

לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה . להניח כ-2 כפות מהמילוי על כל עיגול בצק.

 

IMG_0796

להדק את הקצוות היטב ולהניח על נייר אפייה משומן במעט שמן זית.

 


 

להניח להתפחה של כחצי שעה , לטפטף מעט שמן זית מעל ולהכניס לתנור מחומם מראש ל190-200 מעלות לכ20 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה.

 

בתאבון!

 

 

IMG_0903

תגובות

תגובות