קינואה בשילוב ירקות מוקפצים

 

IMG_5011

 

מנה צמחונית/טבעונית או תוספת מצוינת לארוחת צהריים .

הקינואה מקבלת באהבה את כל הטעמים של הירקות והתבשיל יוצא מופלא.

גם טעים, גם בריא וגם לייט!

המנה צבעונית, יפה ועושה שמח בלב.

בואו להכין, קלי קלות,

 

והנה כמה עובדות על קינואה-

הקינואה בעלת ערך תזונתי גבוה. עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות,

מכילה חלבון מלא, בניגוד לכל המאכלים הצמחוניים האחרים.

סיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום. הקינואה איננה מכילה גלוטן, ועל כן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק.

 

 

המצרכים – 4 מנות

3/4 כוס קינואה 

1/4 כרוב לבן

1/4 כרוב סגול

בצל קטן קצוץ

כרשה קטנה

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל צהוב

1/2 פלפל ירוק בהיר

1/2 פלפל כתום

גזר פרוס לשרוכים דקים

1/2 פלפל ירוק חריף(לא חובה)

2 כפות סויה

כף סילאן

מלח, פלפל

 

 

אני מתחילה בהשרייה של הקינואה , משרה אותה במים כשעה.

ההשרייה מקצרת לי את זמן הבישול. (לא חובה).

מבשלים את הקינואה במי מלח עד לריכוך.

מסננים ומניחים בצד.

 

בסיר טפלון רחב מחממים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והכרשה להזהבה קלה.

מוסיפים את הפלפלים, מקפיצים מעט ומשלבים את הכרוב והגזר.

IMG_4924  IMG_4926

מקפיצים עוד כמה דקות ומשלבים את הקינואה המבושלת.

IMG_4927

מתבלים בתבלינים. מבשלים עוד כ 2-3 דקות .

IMG_4930

IMG_4937

בתאבון!

 

IMG_5006

IMG_5010

 

הצעות הגשה-  למנה צמחונית לפזר אגוזי קשיו קלויים או בוטנים.

למנה בשרית להקפיץ חזה עוף מתובל ולהגיש מעל .

 

אהבתם את המנה ?

כנסו לעמוד הפייסבוק שלי ועשו לייק 

 

וגם לאינסטגרם !

 

תגובות

תגובות