קינואה בשילוב ירקות מוקפצים

 

IMG_5011

 

מנה צמחונית/טבעונית או תוספת מצוינת לארוחת צהריים .

הקינואה מקבלת באהבה את כל הטעמים של הירקות והתבשיל יוצא מופלא.

גם טעים, גם בריא וגם לייט!

המנה צבעונית, יפה ועושה שמח בלב.

בואו להכין, קלי קלות,

 

 

 

 

המצרכים – 4 מנות

3/4 כוס קינואה 

1/4 כרוב לבן

1/4 כרוב סגול

בצל קטן קצוץ

כרשה קטנה

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל צהוב

1/2 פלפל ירוק בהיר

1/2 פלפל כתום

גזר פרוס לשרוכים דקים

1/2 פלפל ירוק חריף(לא חובה)

2 כפות סויה

כף סילאן

מלח, פלפל

 

 

אני מתחילה בהשרייה של הקינואה , משרה אותה במים כשעה.

ההשרייה מקצרת לי את זמן הבישול. (לא חובה).

מבשלים את הקינואה במי מלח עד לריכוך.

מסננים ומניחים בצד.

 

בסיר טפלון רחב מחממים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והכרשה להזהבה קלה.

מוסיפים את הפלפלים, מקפיצים מעט ומשלבים את הכרוב והגזר.

IMG_4924  IMG_4926

מקפיצים עוד כמה דקות ומשלבים את הקינואה המבושלת.

IMG_4927

מתבלים בתבלינים. מבשלים עוד כ 2-3 דקות .

IMG_4930

IMG_4937

בתאבון!

 

IMG_5006

IMG_5010

 

הצעות הגשה-  למנה צמחונית לפזר אגוזי קשיו קלויים או בוטנים.

למנה בשרית להקפיץ חזה עוף מתובל ולהגיש מעל .

 

אהבתם את המנה ?

כנסו לעמוד הפייסבוק שלי ועשו לייק 

 

וגם לאינסטגרם !

 

תגובות

תגובות