קוזונק אגוזים רומני

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

קוזונק היא עוגת השמרים המפורסמת של הרומנים.

כמעט בכל בית מאפה ברומניה היא מוצגת לראווה בחזית המדף, לפעמים בגודל

פשוט ענק -כמו חלה גדולה.

המילוי הוא בדרך כלל שוקולד ואגוזים ולעיתים גם פרג.

הקוזונק – מאכל עממי, התחיל מלחם בסיסי, 

וכשרצו להכין לחם חגיגי ועשיר לחג המולד,

הוסיפו ללחם סוכר ופירות יבשים והפכו אותו לעוגה חגיגית. 

ברבות השנים, נוספו ללחם סוכר וחמאה והקוזונק הפך לעוגת שמרים

בטעמים של אגוזים, קינמון, פרג ושוקולד.

טעמתי הרבה קוזונקים בחיי גם פה וגם ברומניה.

וזה המתכון הכי טוב שתכינו, מועשר בחלמונים ובחמאה.

עם החלבונים משתמשים להכנת המלית.

 

 

המתכון הוא לקילו בצק, אפשר להכין ממנו 4 עוגות בינוניות

או 2 גדולות

 

 

המצרכים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים

5 חלמונים

3/4 כוס סוכר

כפית גרד לימון

4 כפות שמן

300 גר' חמאה

כ- 2 כוסות חלב

כפית מלח

וניל

מצרכים למלית אגוזים- ל  2 עוגות

300 גר' אגוזים 

4 חלבונים

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית אגוזים/שקדים או ליקר שקדים

כפית גרד לימון

כפית קורנפלור

כפית קינמון

 

אופן ההכנה-

 

הכנת הבצק-

 

בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.

מניחים במקסר  קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,שמן,סוכר וחלב.

מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,

ממשיכים ללוש מספר דקות, עד לקבלת בצק רך  וגמיש.

מניחים בקערה להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.

 

הכנת המלית-

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

טוחנים מחצית מהאגוזים דק ומחצית מהאגוזים להשאיר גרוסים.

מערבבים את האגוזים עם הקצף משלבים גם קורנפלור , גרידת לימון, וקינמון.

 

מחלקים את הבצק ל- 4 

מרדדים כל חלק למלבן גדול.

מורחים את מחצית מהמלית ( של האגוזים) על כל הבצק.

חותכים ל-2 חלקים.

מגלגלים כל חלק לכרוכית.

מניחים את שתי הכרוכיות בתבנית.

מתפיחים כשעה.

מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות ל- כ 30 דקות .

כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים במי סוכר.

 

 

 

מלית שוקולד –

מורחים את הבצק בחמאה

מערבבים חצי כוס סוכר עם כף גדושה קקאו 

וקינמון. מפזרים מעל החמאה ומגלגלים.

 

ובצורת צמה של חלה – 

 

מלית פרג –

150 גר' פרג טחון

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

גרדת לימון

חלבון מוקצף

כפית קורנפלור

2 כפות חמאה

רום

חופן צימוקים ( לא חובה)

מבשלים פרג עם סוכר וקורנפלור.

משלבים את שאר המרכיבים ומורחים על הבצק.

 

 

כל מתכוני האוכל מהמטבח הרומני שלי 

תכינו זה נהדר – והריח …. סוףףף

 

כל מתכוני השמרים שלי 

 

תגובות

תגובות