קובה צמחונית/טבעונית

        

קובה במלית צמחונית היא רעיון מצויין לארוחה עשירה ומשביעה.

קצת השקעה ויש לכם סיר מרהיב ביופיו -גם טעים וגם בריא.

 

 

קובות מבצק של בורגול וסולת במלית פטריות טריות ותרד,

מונחות בתוך רוטב מלא בטעמים, צבעוני ומרהיב.

הציר לקובות הוא שילוב בין קובה חמוסטה צהובה ברוטב עלי מנגולד, 

ולו הוספתי את הסלק שנותן המון טעם וצבע משגע.

תבשיל של קובה חמוסטה בשילוב קובה סלק .

 

 

ההכנה כוללת 3 שלבים – 

הכנת בצק לקובה

הכנת ציר/מרק 

הכנת המלית

 

כנסו לכל מתכוני הממולאים שלי 

 

 

המצרכים לבצק ל- 10-12 קובות

1/2 כוס סולת

1/2 כוס בורגול דק

כ-כוס ורבע מים חמים (או יותר )

קורט מלח ופלפל

כף שמן

 

לציר – המרק

בצל קצוץ

2-4 שיני שום קצוצות

חבילה מנגולד החלק הירוק חתוך גס

2-3 ענפי סלרי עלים חתוכים

גזר חתוך גס

1/2 בטטה קוביות

2 קישואים חתוכים 

3 סלקים מבושלים

כפית כורכום

כפית סוכר

קורט כמון

מלח,פלפל שחור 

כ 3 כוסות מים

מיץ סחוט מלימון שלם

 

המצרכים למלית –

בצל קצוץ

חצי כרשה קצוצה

5-6 פטריות טריות קצוצות דק

2 עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ דק -או תרד

2-3 עלי בזיליקום טרי קצוץ

מעט בהרט 

מלח,פלפל

הכנת המלית-

מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.

משלבים את הפטריות הקצוצות והמנגולד.

מטגנים מספר דקות עד להשחמה יפה 

מוסיפים את התבלינים.  מקררים.

 

הכנת בצק הקובה-

מניחים בקערה את הסולת, הבורגול והמים.

מערבבים היטב ומשהים בצד כרבע שעה .

מוסיפים מלח, פלפל ושמן.

לשים את התערובת כמה דקות ,אם היא יבשה מוסיפים מעט מים.

ממשיכים ללוש לקבלת בצק שנוח לעבודה.

מחלקים את בצק הקובה ל- 10-12 כדורים.

כל חלק פותחים כמה שיותר דק ויוצרים "כיס" כדי להכניס את המלית.

ממלאים כף מלית וסוגרים. משטחים ומהדקים היטב לצורת קובה שטוחה.

מכינים את הציר-

בסיר רחב מטגנים את הבצל.

מוסיפים את השום והמנגולד.

מטגנים מעט ומוסיפים מים.

משלבים את הירקות גזר וקישואים.

מתבלים בתבלינים.

 

כשהמרק רותח מניחים את הקובות בתוכו.

מכסים מנמיכים להבה ומבשלים כ30-40 דקות

לקראת סוף הבישול חותכים את הסלק לפרוסות וסוחטים את מיץ הלימון

מעל התבשיל.

 

בתאבון

 

 

 

 

מתכונים טבעונים נוספים 

תגובות

תגובות