קובה פטטה של פסח

 

 

 

 

כשנשארים תפוחי אדמה מבושלים מאתמול וגם קצת בשר טחון מה מכינים ?

קובה מטוגנת של פסח .

כבר הכנתי קנישס וגם בסטיל והנה הגיע תורה של הקובה פטטה העיראקית של פסח.

 

האמת שהחג הזה ממש השתדלתי לא לטגן, לפחות בין החג הראשון לשני.

אז היום לארוחת חג שני תהייה לנו גם קובה פטטה.

 

מה צריכים –

לתערובת תפוחי האדמה-

4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקוררים

בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל מעט כורכום

ביצה

3 כפות קמח מצה

חופן בצל מטוגן (לוקחים מהבצל שמטגנים לתערובת הבשר)

 

לתערובת הבשר-

 250 גר' בשר טחון עם מעט שומן 

בצל גדול קצוץ

חצי כפית בהרט

מלח,פלפל שחור

מעט צ'ילי לחריפות (לא חובה)

כף מתערובת תפוחי האדמה

 

 

 

מרסקים את תפוחי האדמה .

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב .

מטגנים את הבצל הקצוץ . 

מכניסים את הבשר הטחון ומטגנים עד לפירור הבשר.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

 

לוקחים מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים על כף היד.

ממלאים כפית מלית בשר .

סוגרים היטב מכל הצדדים ומשטחים ליצירת לביבה שטוחה .

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבה עד הזהבה יפה.

מופלא תהנו !

חג שמח 

 

 

מתכוני פסח נוספים 

 

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות