קובה פטטה

 

 

 

 

כשנשארים תפוחי אדמה מבושלים מאתמול וגם קצת בשר טחון מה מכינים ?

קובה מטוגנת .

כבר הכנתי קנישס וגם בסטיל והנה הגיע תורה של הקובה פטטה העיראקית .

 

האמת שהחג הזה ממש השתדלתי לא לטגן, לפחות בין החג הראשון לשני.

אז היום לארוחת חג שני תהייה לנו גם קובה פטטה.

 

מה צריכים –

לתערובת תפוחי האדמה-

4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם ומקוררים

בצל ירוק קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל מעט כורכום

ביצה

3 כפות קמח מצה/פירורי לחם

חופן בצל מטוגן (לוקחים מהבצל שמטגנים לתערובת הבשר)

 

לתערובת הבשר-

 250 גר' בשר טחון עם מעט שומן 

בצל גדול קצוץ

חצי כפית בהרט

מלח,פלפל שחור

מעט צ'ילי לחריפות (לא חובה)

כף מתערובת תפוחי האדמה

 

 

 

מרסקים את תפוחי האדמה .

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב .

מטגנים את הבצל הקצוץ . 

מכניסים את הבשר הטחון ומטגנים עד לפירור הבשר.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.

 

לוקחים מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים על כף היד.

ממלאים כפית מלית בשר .

סוגרים היטב מכל הצדדים ומשטחים ליצירת לביבה שטוחה .

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבה עד הזהבה יפה.

מופלא תהנו !

חג שמח 

 

מתכוני ארוחת שישי 

מתכוני פסח נוספים 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות