פשטידת תרד בר במחבת

 

 

בשבת  בבוקר מזג אויר בין חורפי לאביבי,

החלטנו להצפין לכיוון חיפה לטיול שווקים – השוק הנפלא של ואדי ניסנס ואחר כך שוק הפשפשים בואדי סליב.

טיול שווה ומומלץ, נהנתי מכל רגע 🙂

 

חזרתי עם סלים מלאים בחומרי גלם האהובים עלי – קישואים קטנים וחצילונים למילוי,

תרד בר, אפונה ירוקה טרייה , שעועית ירוקה טרייה ועוד…. גם מיני עשבים ירוקים .

שוק פשוט מדהים,  שווה להגיע ולקנות.

 

תרד בר – זהו תרד שנמצא רק בשווקים והעונה שלו עכשיו בשיאה.

מאוד עדין בטעמו ושונה מהתרד הרגיל.

נמכר בחבילה ענקית של כחצי קילו (כולל גבעולים)

אני מאוד אוהבת אותו.

במרכז אני משיגה אותו בשוק של טירה. 

 

הכנתי מעין פריטטה- פשטידת מחבת.

יצאה פשטידה מופלאה וטעימה.

בפסח אני נוהגת להכין את הפשטידה הזאת כחלק 

מארוחת בוקר או ערב.

אני מכינה אותה במחבת טפלון ומשתמשת במעט שמן.

אפשר להכין אותה חלבית או פרווה.

תוספות מעולות לפשטידה חלבית- פירורי פטה עיזים, קצ'קבל

או כל גבינה שאוהבים.

 

 

המצרכים – לפשטידה במחבת בינונית

חצי חבילה עלי תרד בר או חבילה תרד מהסופר (כ200 גר')

תפוח אדמה גדול מבושל

2 ביצים

כף קמח /או קמח תפוחי אדמה לפסח

כף פירורי לחם/ קמח מצה בפסח

בצל קצוץ

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

מעט שמן לטיגון

 

לפשטידה חלבית- מוסיפים 3 כפות שמנת מתוקה לתערובת

וגבינות שאוהבים. משתמשים בחמאה לשימון המחבת.

 

 

 

שוטפים היטב את עלי התרד.

חולטים כדקה במים רותחים.

 

קוצצים דק

מרסקים את תפוח האדמה לפירה.

מטגנים בכף חמאה/שמן את הבצל עד לשקיפות.

מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.

מחממים היטב מחבת טפלון עם כף שמן /חמאה.

מעבירים את התערובת ומשטחים על המחבת.

לאחר 2-3 דקות מנמיכים את הלהבה לכ- 10 דקות.

הופכים בעזרת צלחת לצד השני לעוד 5 דקות טיגון.

מעבירים לצלחת הגשה, חותכים ונהנים 

בתאבון !

חג שמח 🙂

 

 

כנסו למבחר מתכונים לפסח 

 

אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה !

 

כנסו לקבוצה שלי בפיסבוק 

 

אינסטגרם 

תגובות

תגובות