פשטידת כרובית במחבת

 

הרעיון של פשטידה במחבת הוא רעיון מצויין.

אין צורך להדליק תנור, ההכנה הרבה יותר מהירה ונוחה .

 

פשטידות מחבת כאלה הן מושלמות לפסח.

במקום לעמוד ולטגן לביבות לוקחים את התערובת ויוצרים פשטידת מחבת .

גם קל יותר להכנה וגם חוסך לא מעט קלוריות ושמן מיותר.

 

הכנתי פשטידת מחבת מכרובית. יצאה מושלמת וטעימה.

הפשטידה היא פרווה, מתאימה גם לארוחה בשרית.

מומלץ להשתמש במחבת בעלת תחתית עבה וציפוי  Non stick שלא דורש כמעט שמן.

 

 

המצרכים למחבת בקוטר-

כרובית קטנה חתוכה לפרחים

בצל קצוץ

תפוח אדמה מבושל

ענף בצל ירוק חתוך דק

חופן עלי בזיליקום ואורגנו טריים – או כל ירק אחר- פטרוזיליה,שמיר

מלח, פלפל שחור

3 כפות קמח מצה

2 ביצים

 

מתחילים בבישול של הכרובית במי מלח עד לריכוך בערך עשרים דקות.

קוצצים את הכרובית דק .

במחבת מניחים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.

מרסקים את תפוח האדמה לפירה.

מניחים בקערה את כל המרכיבים כולל הבצל המטוגן.

 מערבבים לתערובת אחידה.

מטפטפים על המחבת ככפית שמן  ומחממים היטב.

מעבירים את התערובת למחבת ומהדקים היטב.

מטגנים על אש גבוהה כשתי דקות.

מנמיכים את האש ומטגנים עוד כ 10 דקות.

בעזרת צלחת הופכים את הפשטידה לצד השני.

משמנים בעוד כפית שמן. 

מטגנים עוד כרבע שעה.

הפשטידה מוכנה.

אפשר להכין את אותה פשטידה עם ברוקלי, כרשה,תרד,בטטה פטריות או כל ירק שאוהבים.

 

מתכוני פסח נוספים 

 

כנסו למתכוני הכרובית שלי 

 

תגובות

תגובות