פשטידת בטטה/תפוח אדמה

IMG_2393

IMG_2398

 

פשטידה – מורכבת בדרך כלל מירקות בתוספת ביצים גבינות חלב ותבלינים.

תמיד אני מוצאת את עצמי אוכלת רק את המילוי ולא את הבצק בתחתית.
אז מראש אני אוהבת להכין פשטידות, בלי בצקים.

 

בסיס הפשטידה יכול לשמש לכל פשטידה מירקות אחרים כמו פטריות, תרד, ברוקלי וכרובית 

 

 

המצרכים – לתבנית בקוטר 20 

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות
1 תפוח אדמה גדול
2 בצלים פרוסים
1 כרשה בינונית החלק הלבן פרוס
4 ביצים
כוס חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קמח תופח
3 כפות  גבינת פרמזן מגורדת 
50 ג"ר גבינה צהובה/גאודה מגורדת
150 ג"ר ריקוטה ( אפשר גם קוטג')
3 כפות פטה עיזים מפוררת (כ-50 ג"ר)
מלח פלפל
קורט אגוז מוסקט מגרר
20 ג"ר חמאה

 

אופן ההכנה-

פורסים את הבטטה ותפוח האדמה במעבד מזון לפרוסות דקות דקות.

במחבת רחבה מחממים חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרשה.
מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה. מתבלים במלח  ופלפל

IMG_2342

ממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב כ-3-4 דקות ומכסים את המחבת. מעבירים לאש נמוכה
לבישול של כ- 5 דקות נוספות.  מורידים מהאש ומקררים.

בקערה לטרוף את הביצים עם החלב והשמנת.

IMG_2345

להוסיף את הגבינות הקמח והתבלינים ולערבב לתערובת אחידה 

IMG_2349

לשמן במעט חמאה את תחתית התבנית ולפזר כף של פירורי לחם.

IMG_2348

להניח חצי מתערובת תפוחי האדמה  ולשפוך מעל חצי מתערובת הביצים.

IMG_2350   

IMG_2353

ושוב שכבה מתערובת הבטטה ומעל תערובת הביצים/חלב

IMG_2355

מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות .

בתאבון!

IMG_2361

IMG_2384

IMG_2397

תגובות

תגובות