פרסבורגר פרג

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

 

מי שאוהב פרג כמוני – העוגה הזאת היא אחת הטובות והמושלמות בעיני.

בצק שמרים דק ופריך עשיר בחמאה כמו שצריך.

 

והרבה פרג .

 

 

עוגת שמרים מושלמת לכל אוהבי הפרג .

 

המצרכים ל- 2 עוגות  תבנית מאורכת אינגליש קייק גדולה

חצי קילו קמח

20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף יבשים

4 כפות סוכר

2 חלמונים

גרד מחצי לימון

וניל

כוס חלב

3 כפות שמן 

150 גר' חמאה

חצי כפית מלח

 

 

מלית פרג ל 2 עוגות

350 גר' פרג טחון טרי !!!

כוס ורבע סוכר

כוס וחצי חלב

2 כפות קורנפלור

תמצית וניל או רום איכותית

75 גר' חמאה

ביצה

כפית גדושה גרידת לימון

1/4 כוס אגוזי מלך טחונים או שקדים  

אפשר לשלב גם חופן צימוקים

 

הכנת הבצק-

את השמרים להמיס בכוס עם כפית סוכר ומעט מהחלב.

מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה – קמח מנופה , תערובת שמרים,חלמונים,שמן

וחלב ומתחילים בלישה.

תוך כדי הלישה משלבים את החמאה ושאר המרכיבים.

לשים בין 5-7 דקות עד לקבלת בצק

במרקם רך וגמיש.

אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד חלב.

מכסים את הבצק ומתפיחים כחצי שעה.

מורידים מנפח הבצק – (הוא לא תופח הרבה )

מכסים שוב ומעבירים לקירור ללילה או 4 שעות.

מכינים את המלית-

בסיר כבד מניחים פרג,חלב,קורנפלור וסוכר.

מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה,

עד לקבלת מירקם סמיך של דייסה.

מורידים מהאש .

טורפים את הביצה, משאירים מעט ממנה למריחה על העוגות המוכנות

ואת השאר מוסיפים לפרג.

משלבים גם את החמאה ושאר המרכיבים.

מעבירים את המלית לקירור במקרר.

 

מחלקים את הבצק ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של פחות מחצי ס"מ. כמה שיותק דק.

מורחים מחצית מהמלית על כל המלבן

מגלגלים לכרוכית תוך כדי הידוק.

מניחים בתבנית על נייר אפיה.

מורחים בביצה ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

מכניסים לתנור שחיממנו מראש 180 מעלות חצי שעה.

זה מושלם 

כל אוהבי הפרג זה המתכון עבורכם 🙂

 

 

כל מתכוני הפרג שלי 

 

 

מתכוני עוגות השמרים שלי 

תגובות

תגובות