פס בבה א – רום של ליאור שרף – קונדיטורים מתארחים בבלוג

באבא או רום או בשם הידוע יותר – סברינה .  

ליאור שרף המוכשר מציע להכין את המנה כ- פס .

במקום כמנות אישיות .

אהבתי מאוד את הרעיון ממש מקל על העבודה והתוצאה בטעם זהה.

עוגה מיוחדת שאני מאוד אוהבת מאז ילדותי .

לקראת שבועות אני מארחת קונדיטורים עם מתכון אצלי בבלוג וליאור נידב מתכון נוסף.

תודה ליאור על המתכון ממש מתאים לשבועות ועוד בצורת פס זה נפלא !

המצרכים –

220 גר' קמח

70 גר' חמאה

20 גר' שמרים טריים

20 גר' דבש/סוכר

קורט מלח

4 ביצים

לסירופ-

800 מ"ל מים 

400 גר' סוכר

כפית ת. וניל

80 מ"ל רום / או חצי בקובוק תמצית רום

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק כ 5 דקות עד לקבלת עיסה דביקה וחלקה.

לא להבהל זה מאוד דביק. עם לקקן מגרדים מהדפנות למרכז הקערה ומתפיחים כשעה.

מחממים תנור ל – 175 מעלות.

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק.  מעבירים את המסה לתבניות.

הבצק מזכיר בצק של ספינג' דביק ואוורירי.

אני משטח את הבצק בתבנית בעזרת כף והאצבעות. 

מתפיחים שוב כחצי שעה ומכניסים לתנור 25-30 דקות.

בתבנית מתקבל מעין לחם שטוח וקשה. מצננים כ- 5 דקןת.

עם סכין משוננת מיישרים את פני הפס.

אני שם את שני הפסים בתוך תבנית פיירקס מרובת ומשקה אותם עם מצקת בסירופ החם באופן שווה על כל הפס.

 

יתר הנוזלים הנשארים בפיירקס נספגים אחרי שעה.

מצננים במקרר כשעתיים לפני הזילוף של הקרם.

ניתן לזלף קרם גאנש , קצפת ומה שבא לכם! 

לקשט בפירות העונה!

 

חג שמח !

 

תודה ליאור על המתכון כל כך הרבה יותר פשוט מהמנות האישיות !

 

 נפלא !

באבא או רום במנות אישיות הכנתי בעבר – כאן המתכון 

 

כאן מתכוני קונדיטורים מתארחים בבלוג 

תגובות

תגובות