פנזרוטי ריקוטה רום צימוקים

 

IMG_6668

IMG_6638

 

 

פנזרוטי הוא מאכל איטלקי ידוע, מככב לעיתים קרובות בתכניות בישול למיניהם.

מוצאם של הפנזרוטי הוא במרכז ובדרום איטליה,

כיסוני בצק שמרים ובתוכם מלית כלשהיא

בדרך כלל המלית מכילה גבינות כמו ריקוטה או מוצרלה, ותוספות של מלוחים או מתוקים.

זה פשוט כל כך טעים שאתם חייבים לנסות ולהכין אותם !

 

זה בדיוק הזמן – זמן חנוכה וטיגונים להכין אותם.

הכנתי פנזרוטי מתוקים במילוי גבינת ריקוטה מבושמת ברום שאני כל כך אוהבת.

שלבתי גם צימוקי אוכמניות קטנים.

יצא פשוט מושלם.

בצק רך אוורירי, מעט בצק עם מילוי מושלם פשוט נמס בפה.

שווה לנסות,

בואו להכין,

 

IMG_6659

IMG_6628

 

 

המצרכים לבצק- כ- 25  פנזרוטי

250 ג"ר קמח

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

כחצי כוס מים

25 ג"ר חמאה

חצי כפית מלח

ביצה

 

המילוי-

220 ג"ר ריקוטה

4 כפות סוכר

גרדת לימון

מעט רום איכותי 

חופן צימוקים קטנים או אוכמניות מיובשות

 

בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש כ- 5 דקות לישה.

מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה.

מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.

מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ"מ

קורצים עיגולים עם כוס.

מניחים כפית מילוי במרכז העיגול.

IMG_6616

מורחים מעט ביצה בקצוות ומקפלים לצורת סהר .

מניחים בתבנית מקומחת להתפחה של כחצי שעה.

מחממים שמן עמוק במחבת.

מטגנים כדקה מכל צד.

IMG_6624

מעבירים לנייר סופג.

IMG_6626

מפדרים באבקת סוכר וזוללים.

IMG_6638

IMG_6657

זה פשוט מושלם !

IMG_6628

מתכוני חנוכה נוספים

עוד מאכלים מהמטבח האיטלקי המדהים 

חזרה לעמוד הבית 

תגובות

תגובות