פלפל שושקה ממולא

14191837_1182092635184091_1461059145_o (1)

14191837_1182092635184091_1461059145_o

 

 

זה הזמן להכין פלפל שושקה ממולא.

שלהיי סוף הקיץ,  דוכני הירקות בשווקים מלאים בכל טוב.

ביניהם גם הפלפל הנפלא הזה.

אני מצאתי את הירוקים , אך ישנם גם אדומים כאלה.

השושקה מעולה גם להחמצה,  או לסלט של פלפלים קלויים.

 

14215500_1182093281850693_1003020025_o

 

 

14215227_1182093681850653_2143488595_o

הכנתי אותם ממולאים  בתערובת אורז ירקות ובשר.

אפשר להכין למילוי גם תערובת צימחונית ללא בשר ולשלב- בורגול,עדשים,קינואה ושאר ירקות.

 

 

מתחילים בהכנת הפלפלים- כ 10 פלפלים בינוניים

חותכים את הקצה העליון  של הפלפל , לא עד הסוף כך שיהיה ניתן למלא .

 

14151720_1182093248517363_875213791_o

14151762_1182093695183985_2098668647_o

מכינים את המילוי-

חצי כוס אורז – יסמין  ( אפשר גם מלא  או עגול )

300 ג"ר בשר בקר טחון

בצל גדול קצוץ

גזר קטן  מגורד

1/2 בטטה מגורדת

עגבניה קטנה חתוכה לקוביות

ענף סלרי קצוץ

 

לציר הבישול-

בצל קצוץ

גזר פרוס

עגבניה חתוכה לקוביות.

ענף סלרי חתוך גס

קישוא פרוס

3 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור

מעט פפריקה מתוקה

 

הכנת המלוי-

מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים את העגבניה והסלרי ומאדים עוד כדקה.

מעבירים לקערה . מוסיפים לקערה את האורז, והירקות החתוכים- גזר ובטטה .

מתבלים במלח והרבה פלפל שחור .

מערבבים לתערוכת הומוגנית ומניחים בצד.

מכינים את הציר-

באותו סיר מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל הנוסף.

משלבים את הירקות ורסק העגבניות.

 

14163918_1182093641850657_607758455_o

 

 

מתבלים בתבלינים ומוסיפים כוס מים.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה.

ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי, מניחים אותם בסיר צמודים זה וזה.

 

14215578_1182093611850660_1618958689_o

 

מוסיפים מים עד כיסוי הפלפלים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

 

14191640_1182093055184049_1688543936_o

 

14163566_1182093618517326_225450805_o

 

בתאבון 🙂

 

14139362_1182093645183990_1234728533_o

 

 

14191785_1182093668517321_2034170013_o

 

עוד מתכוני "ממולאים "

 מתעדכנים במתכונים חדשים בעמוד של הבלוג

מתנות קטנות התפריט היומי 

 

ויש גם אינסטוש לכל העוקבים 🙂

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות