פלוב – אורז עם בשר בסיגנון בוכרי

 

IMG_9170

 

הגירסה שלי לפלוב  – מאכל בוכרי מסורתי שאימצתי לארוחות אצלי בבית.

כמו שאני אוהבת  – ארוחה שלמה בסיר אחד.

הטעמים נפלאים ופשוט כייף לאכול .

המלצה שלי לקנות בשר בקר טרי ישראלי בקצביה טובה.

התבשיל יוצא מושלם !

 

המצרכים-

 

300 ג"ר בשר בקר טרי לבישול מהיר חתוך לקוביות קטנות – השתמשתי בנתח קצבים , אפשר אנטריקוט או שייטל .

אפשר בהחלט להשתמש גם בבשר בקר טחון טרי במקום.

2 כפות שומן בקר או כבש

2 גזרים גדולים חתוכים לשרוכים

2 בצלים פרוסים

כוס וחצי אורז בסמטי או יסמין

מעט כמון

פלפל שחור ,מלח

שמן

 

אופן ההכנה-

בסיר כבד ורחב עדיף טפלון , לטגן ב2 כפות שמן את הבצל  להוציא מהסיר ולהניח בצד.להוסיף את שומן הכבש  לסיר ולאחר דקה להוסיף את קובית הבשר.

 

לבשל כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב. להחזיר לסיר את הבצל , להוסיף את הגזר והתבלינים. 

לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לסיר.  לכסות עם מים רותחים עד כס"מ מעל האורז. לסגור עם מכסה ולהעביר לאש נמוכה .בישול של כ-45-50 דקות.

 

 

 

בתאבון !

 

 

כנסו לכל מתכוני הבשר שלי  

 

רעיונות ומתכונים לארוחת שישי 

 

הצטרפו לדף שלי בפייסבוק לעידכונים שוטפים !

תגובות

תגובות