פיש אנד צ'יפס ופוטטוס בייתיים

 

 

פיש אנד צ'יפס

מאכל מאוד אהוב , מוגש היום כמנת פתיחה ונישנוש כמעט בכל אירוע.

את הציפוי החלפתי במקום להשתמש בקמח רגיל או פירורי לחם השתמשתי בקמח תפוחי אדמה.

התוצאה נהדרת ! לטעמי עם קמח תפוחי האדמה טעים ומוצלח יותר.

כמה פשוט – ככה טעים.

יוצא רך ופריך ועם תוספת של צ'יפס או פוטטוס ביתיים זאת פשוט ארוחה נהדרת.

 

המצרכים – (כדאי להכפיל כמויות כי זה נחטף כנישנוש מהצלחת…)

 

1/2 קילו פילה מוסר או כל פילה דג בשרני -נסיכת הנילוס

1 ביצה

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

מלח

פלפל

לימון

 

אופן ההכנה-

להשרות את הדג כשעה במי מלח.

לחתוך אותו לרצועות דקות. לטפטף מעט לימון.

הכנת הציפוי-

לטרוף היטב ביצה עם קמח תפוחי אדמה , להוסיף תבלינים.

להניח את רצועות הדג בתערובת.

לחמם שמן במחבת לא חייבים טיגון עמוק, כמו שמטגנים שניצלים.

סופג הרבה פחות שמן משניצלים.

לטגן את רצועות הדג המצופות עד להזהבה יפה משני הצדים.

להניח על נייר סופג.

להגיש לצד צ'יפס או פוטטוס בייתיים. ורוטבים.

פשוט מעדן!

 

להכנת פוטטוס ביתיים-

קחו תפוחי אדמה בינוניים . שיטפו היטב את הקליפה ,

הכניסו למיקרו כל תפוח (שלם) לכ-2 דקות. (אפשר גם לבשל את תפוחי האדמה שלמים במים כ-15-20 דקות)

אפשרות נוספת לבשל את תפוחי האדמה שלמים במים כרבע שעה.

חלקו את תפוח האדמה ל6-4 פלחים.

התיבול הוא -שמן זית מלח ,פלפל, פפריקה מתוקה ,מעט צ'ילי או פפריקה חריפה.

אפשר לתבל בתבלינים אחרים שאוהבים.

מכניסים לתנור לכ-20 דקות ומגישים !

בתאבון!

 

 

 

לערך התזונתי של המנה כנסו לקישור http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6822

תגובות

תגובות