פרי סטייל פיצה בקלי קלות

 

IMG_6814

פיצה קלה קלה להכנה, ממש פינוק לארוחת ערב . 

 

הרעיון של הכנת הפיצה נלקח מאחד הסירטונים שרצים ברשת.

מה שכיף בהכנת הפיצה הזאת , שלא צריך לדייק, ואפשר לשלב כל מה שבא לכם,

או מה שנמצא במקרר.

דרך מצויינת להעסיק לשעה קלה, את הילדים בחופש הגדול! 

בפיצה שלי שילבתי בצל סגול, בולגרית ופטריות, אפשר לשלב מה שאוהבים – זיתים ,תירס, חצילים ועוד.

 

הרעיון של הפיצה –

לוקחים חתיכות בצק פיצה , זורקים בתחתית התבנית ומסדרים פרי סטייל….

מעל משלבים את כל התוספות שאוהבים פלוס גבינות טובות, אני שילבתי בולגרית.

מכינים רוטב עגבניות , מניחים מעל התוספות ומכניסים לאפייה.

לקראת סוף האפייה, מפזרים פתיתי מוצרלה טרייה ומעט פרמזן.

תגידו יש יותר טוב מזה ?

IMG_6839

לעבודה,

תבנית עגולה של פשטידה קוטר 28

 

250 ג"ר קמח 

כפית שמרים יבשים

כף שמן זית

כפית סוכר

כ- 1/2 כוס מים או יותר

1/2 כף מלח

לרוטב-

קופסה קטנה עגבניות חתוכות דק

1-2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

מלח,פלפל,

מעט שבבי צ'ילי חריף

חופן נדיב עלי בזיליקום טריים

 

תוספות ציפוי- כיד הדימיון

בצל סגול פרוס

סלסלת פטריות טריות

קוביות גבינה בולגרית השתמשתי בפיראוס 5% -חוסך בקלוריות 😉

200 ג"ר פתיתי מוצרלה טרייה

2 כפות פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה-

הבצק-

מניחים קמח מנופה במיקסר ,מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהמלח ומתחילים בלישה.

בזמן הלישה , אם צריך להוסיף עוד מים מוסיפים.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש ומעט דביק.

משלבים את המלח לקראת סוף הלישה . כל הלישה 5 -6 דקות בערך.

מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.

מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד להכנה.

 

מכינים את הרוטב-

בסיר מניחים שמן זית ושום, משלבים את קופסת העגבניות.

מוסיפים את התבלינים היבשים.

מבשלים את הרוטב כ- 10 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש.

קוצצים את הבזיליקום הטרי ומשלבים לרוטב.

מקררים את הרוטב.

IMG_6688  13313868_1117261225000566_1928514237_o (1)

הרכבת הפיצה-

משמנים את התבנית בכף שמן זית.

חותכים את הבצק לקוביות ומניחים בצורה חופשית בתחתית התבנית.

מניחים מעל קוביות הבצק את התוספות הרצויות – פרוסות בצל,פטריות וגבינה בולגרית.

מכסים ברוטב העגבניות העשיר ומכניסים לאפיה לתנור מחום 180 מעלות כחצי שעה.

 

כל השלבים של הפיצה בתמונות –

 

 IMG_6697

IMG_6714 IMG_6732

 IMG_6741

IMG_6743

מוציאים את המאפה ומפזרים גבינת מוצרלה ופרמזן מגורדת ומחזירים לאפייה של כ- 5-10 דקות.

IMG_6774

 

זהו מוכן !

לחתוך משולשים ולהנות מכל ביס  🙂

IMG_6811

IMG_6814

IMG_6817  

 

 

תגובות

תגובות