פילאף פרגיות – ירקות, כוסמת ועדשים

IMG_8574

 

תבשיל מהסוג האהוב עלי במיוחד .

 קל להכנה, מהיר, טעים ודל קלוריות. כל המנה בסיר אחד.

בשר הפרגיות רך ועסיסי , בתוספת ירקות מוקפצים ומעט פחמימות, פשוט מושלם.

 

לאלה מבינכם הצימחונים – המנה הזו מעולה גם ללא הפרגיות,

יש בה גם כוסמת וגם עדשים – שני מרכיבים מעולים ובריאים לארוחה צימחונית.

כדי להפוך את המנה לצימחונית , הגדילו את כמות העדשים והכוסמת.

 

 

IMG_8582

 

המצרכים כ – 4 מנות

1/2  כרובית בינונית  חתוכה לפרחים קטנים.

כרשה קטנה פרוסה

בטטה קטנה חתוכה לקוביות

בצל סגול חתוך לקוביות

ענף סלרי חתוך לפרוסות

1/2 פלפל ירוק ( למי שאוהב חריף)

1/2 קילו פרגיות – נקיים משומן

למשרה –

כף דבש

כפית חומץ בלסמי

כף סויה

שן שום כתושה

 

1/4 כוס עדשים שחורות

1/4 כוס כוסמת ירוקה (אפשר להחליף בבורגול)

 

אופן ההכנה-

משרים את העדשים והכוסמת במים כשעה לפחות. 

לאחר ההשריה מבשלים במי מלח כ-5 דקות. מסננים ומניחים בצד.

מניחים בקערה את חומרי המשרה- בלסמי,דבש,סויה ושום.

חותכים את הפרגיות לקוביות/רצועות ומכניסים למשרה. מניחים בצד.

IMG_8554

מכינים את כל הירקות חתוכים וקצוצים.

IMG_8553

במחבת טפלון רחבה מניחים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הפרגיות היטב משני הצדדים.

מוציאים לצלחת בצד.

באותה מחבת ממשיכים לטגן את הבצל והכרשה דקה ואז מוסיפים את הבטטה והכרובית.

מקפיצים  כ – 5 דקות , ומשלבים את הפרגיות.

IMG_8561

מערבבים היטב ומשלבים את העדשים והכוסמת. מתקנים תיבול -מלח ופלפל.

IMG_8563

מוסיפים כ- 3 כפות מים, מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 7-8 דקות.

לקראת הסוף מוסיפים את הסלרי.

מגישים מיד לשולחן.

בתיאבון 🙂

IMG_8575

IMG_8567

תגובות

תגובות