פוקצ'ת סלק

 

פוקצ'ה יפה עם צבע משגע וטעם נפלא.

 

פוקצ'ה בשילוב סלק אפוי וגבינת עיזים.

 

כל אוהבי הסלק – הגעתם למקום הנכון 🙂

כדי לצבוע את הבצק בורוד מחליפים חלק מהמים במי סלק –

מגרדים סלק וסוחטים את הנוזלים.

למעשה כשפוקצ'ה מוכנה לא מבחינים בצבע של הבצק לכן

לא המלצתי להכין כך במתכון – לשיקולכם 

 

 

המצרכים להכנת 3 פוקצ'ות עגולות יפות-

חצי קילו קמח לחם

כף שמרים יבשים

כפית דבש/סוכר

2 כפות שמן זית

2  ו- 1/4 כוסות מים

 

3 סלקים בינוניים

100 גר' גבינת עיזים מפוררת- אני משתמשת בפרומעז, כדי לקבל פירורים

אני מכניסה אותה למקפיא, אחרי ההקפאה היא מתפוררת בקלות. 

 

הכנת הבצק-

במיקסר להניח שמרים , כוס מים ודבש.

לאחר תפיחה קלה לשלב את שאר המצרכים ולהתחיל בלישה.

ללוש כ- 5 דקות.

מתקבל בצק רך ודביק.

מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

מורידים נפח , מחלקים ל- 3.

שוטפים היטב את הסלקים.

פורסים אותם וחותכים לחצאים – אפשר עיגולים שלמים אם הסלקים לא גדולים.

מניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית , מטפטפים מעט שמן זית מעל .

מכניסים לאפייה בתנור ל- 20 דקות 180 מעלות.

מקררים.

 

על נייר אפייה משטחים כל חלק של הבצק .

מניחים מעליו את פרוסות הסלק האפוי.

מניחים להתפחה כחצי שעה לפחות.

מטפטפים שמן זית מעל הפוקצ'ות ומכניסים לאפייה,

190 מעלות 20-30 דקות – עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב יפה.

מוציאים – מפזרים פירורי גבינת עיזים ומכניסים לעוד 2 דקות חימום.

מגישים חם וטרי!

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות