פוקצ'ה מפנקת רכה ועסיסית

IMG_5430

פוקצ'ה – לחם איטלקי אורירי ורך ,עשיר בשמן זית, עם או בלי תוספות.

מוגש כמעט בכל בית קפה או מסעדה בארץ.

הבצק יכול להיות עבה או דק יותר , בלי תוספות או עשיר בעישבי תיבול ותוספות מגוונות כמו-

עגבניות , בצל, פלפלים קלויים,חצילים מטוגנים,זיתים גבינות עיזים ועוד עוד…כיד הדימיון.

 

הכנתי פוקצ'ה עם תוספות שאני מאוד אוהבת.

פוקצ'ה מפנקת בתוספת פסטו , עגבניות שרי, בצל סגול, פלפל,וזיתי קלמנטה .

 

 

הבצק – בצק בסיסי של לחם, לחמניות, פוקצ'ות ופיצה.

הבצק מקבל באהבה כל תוספת שאתם אוהבים, בלווי שמן זית , יוצא מושלם.

 

מצרכים לבצק-

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

6 כפות כפות שמן זית

כ- 3 כוסות מים

1 כף גדושה מלח

 

מתחילים עם השמרים-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.

מחלקים את הבצק ל-4  אפשר יותר תלוי בגודל שאתם רוצים.

 

 

לפוקצ'ה אחת  עם תוספות –

כ-  10 עגבניות שרי חצויות

6 זיתים חתוכים לחצי

1/2 בצל סגול  חתוך לקוביות

1/2 פלפל אדום חתוך קוביות

אפשר כמה פרוסות פלפל ירוק חריף למי שאוהב.

כף גדושה רוטב פסטו

שמן זית

 

אופן ההכנה 

לשמן את הבצק במעט שמן זית ולשטח לעיגול , אם רוצים שיצא מדוייק אפשר להניח בתבנית עגולה.

אפשר גם להניח  על נייר אפייה, לשמן ידיים ולפתוח את הבצק. 

ליצור מעין גומות בבצק.

IMG_5404

אפשר להשאיר כך – פוקציה חלקה עם שמן זית ועישבי תיבול.

IMG_5405

 

לפוקצ'יה עם תוספות , למרוח את הבצק בפסטו

IMG_5406

 

את העגבניות הבצל והפלפל לערבב עם כף שמן זית, מעט מלח ופלפל.

לסדר את הירקות מעל הפוקצ'ה. להוסיף את הזיתים.

IMG_5411  

 

להניח להתפחה כ- 40 דקות.

לטפטף מעט שמן זית מסביב לבצק ולהכניס לתנור מחומם על 190-180 לכ- 1/2 שעה. או עד להזהבה יפה של המאפה.

הפוקצ'ות ללא התוספות נאפות מהר יותר.

 

IMG_5431

 

מומלץ להגיש בתוספת גבינה בולגרית מעודנת , צפתית  או פטה עיזים .

 

 

IMG_5425

 

תגובות

תגובות