פול מטחון – מרק פול מרוקאי

 

כמו רבים מאיתנו אני עוקבת באדיקות אחרי התוכנית הכי שווה בטלויזיה – המסע המופלא של גידי ואהרוני.

הפרק הראשון של העונה היה במרוקו, פרק נפלא ומעניין ,

אהרוני וגידי פתחו בארוחת בוקר טיפוסית לעיר שבה התחילו את המסע.

ארוחה המורכבת מ- פול מ'טחון – מרק של פול רותח מעיין חומוס נוזלי לוהט.

עם פיתות וסרדינים צלויים. כשגידי אומר " מאכל שבשבילו היה שווה כל המסע ,

פייר חברה ,חתיכת בוקר קסום ".

נו אז… לא נרגעתי עד שהכנתי .

אהרוני פשוט נתן את המתכון כבדרך אגב , גידי שאל מה זה הדבר המופלא הזה 

ואהרוני ענה- פול יבש, אפונה עם קצת שום ,שמן זית וכמון.

לא מצאתי פול יבש ברשתות השיווק, תנסו בחנויות תבלינים.

ארוחה מושלמת ליום סגרירי וגשום .

 

המצרכים-

200 גר' פול מצרי יבש

3/4 כוס אפונה יבשה

3-4 שיני שום

בצל

כפית כמון

מלח, פלפל שחור

שמן זית

שן שום

משרים את הפול לילה לפחות.

מכניסים את הפול והאפונה לסיר עם מים.

מוסיפים 3-4 שיני שום חתוכות, בצל חתוך, 

מבשלים כשעתיים עד שהפול מתרכך.

מתבלים בתבלינים.

משלבים שן שום למרק 2-3 כפות שמן זית וטוחנים ומחית חלקה.

מגישים לשולחן רותח מטפטפים שמן זית מעל .

מכינים פיתות צלויות וזוללים 

זה באמת מופלא ,

 

 

 

אחת מהתגובות שקיבלתי מחברתי לפייסבוק, אתי לוי מלמדת על כמה דברים שלא ידעתי 

אז הנה התגובה – 

זה מרק שנקרא ב'סרה.הוא נהוג אצל משפחות מסוימות בשמחת תורה.

מכינים אותו עם פיתות שקולים במחבת.

אצלנו בשכונה היו שכנות שהיו מכינות ושולחות לנו בצהרי אותו יום ואנחנו במקביל היינו מכבדים אותם בקוסקוס המיוחד של החג.

יש לי זכרונות מדהימים מהמרק הזה,אם כי נראה לי שהגרסה שאת הכנת היא של המוסלמים במרוקו.

היהודים היו מכינים מפולים קטנים מקולפים ומיובשים,הרבה שום ופלפלים אדומים יבשים שהיו מתפוררים בבישול וצובעים את המרק בצבע כתמתם מהמם.

תודה לך דפנה על שהעלית בי זכרונות נעימים 

 

 

חזרה לעמוד הבית 

תגובות

תגובות