פאפאנש -סופגניה רומנית אורגינל

IMG_3134

IMG_3132

 

הסופגניה הרומנית הנהדרת הזאת ,מוגשת כמעט בכל מסעדה או בית קפה ברומניה.

סופגניה מסורתית רומנית.

סופגניה עסיסית המכילה בתוכה גם גבינה .

רכה ונימוחה , מוגשת עם שמנת חמוצה ורוטב דובדבנים מתוק.

לפאפאנש רומני יש בעצם שתי גירסאות – 

פאפנאש כופתאות גבינה מבושלות ומצופות במעטפת פירורי לחם.

מתכון מצוין תמצאו כאן , מכינים בדרך כלל בחג שבועות.

השניה גירסא מטוגנת שהיא למעשה כמו סופגניה 

וכך מכינים,

 

 

IMG_3129

 

המצרכים כ- 16 סופגניות

400 ג"ר קמח

20 ג"ר שמרים  טריים

2 ביצים

4 כפות סוכר

שקית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חלב

גרד מתפוז

200 ג"ר גבינת אורדה או ריקוטה

לרוטב מעל הסופגניות-

6 כפות שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

רוטב דובדבנים או קונפיטורה עם פרי 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הבלוג 

 

אופן ההכנה

 

בקערת המיקסר להמיס את השמרים עם מעט חלב וכפית סוכר.

לאחר שהשמרים תססו מעט להוסיף קמח, סוכר חלב ,ביצים. להתחיל לערבב.

תוך כדי לישה לשלב את הגבינה ולבסוף את המלח.

להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט , לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כשעה.

 

לאחר שעה לרדד את הבצק לעובי של כ- 2 ס"מ.

לקרוץ עיגולים עם חור כדוגמת דונאטס. את העיגול הקטן להשאיר גם להתפחה.

IMG_3128

לכסות להניח להתפחה של עוד כשעה.

לטגן בשמן עמוק , גם את העיגולים הקטנים.

 

להגשה – לסדר דונאטס ומעליו עיגול מטוגן.

לערבב 4 כפות שמנת חמוצה עם שקית סוכר וניל .

להניח מעל הסופגניה מעט מהשמנת ומעל רוטב דובדבנים.

לרוטב הדובדבנים – אפשר להשתמש בקונפיטורה מדוללת במעט מים רותחים.

IMG_3130

לא חייבים לסיים את המנה…  אפשר לחלוק 😉

IMG_3134

 

כל מתכוני המטבח הרומני 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות