פאי תפוחים -פרג

 

עונת החורף מביאה איתה המון סוגים של תפוחים טריים ועסיסיים.

 

לפני כשבועיים טיילנו באיזור רמת הגולן והחרמון.

הטיול היה נפלא עם הנופים והאויר של הגולן.

לפני שחוזרים, חייבים להצטייד בתפוחים של רמת הגולן.

קנינו כמה שקים של תפוחים מזנים שונים שיש רק בגולן.

אבל כמה אפשר לאכול?

בסופו של דבר זה הופך לעוגה.

 

כידוע התפוח הוא מזון על – סופר פוד, גם טעים גם בריא.

ומי לא מכיר את המשפט הידוע, שנשמע מעולה באנגלית…

An apple a day, keeps the doctor a way

 

 

קיבלתי להתנסות בצק פריך על בסיס חמאה.

החלטתי לנסות אותו כבצק לפאי תפוחים.

יצא ממש מוצלח – אידיאלי לבצק פאי ונוח לעבודה.

 

 

שלבתי בתוך הפאי חופן נדיב של פרג ,כי אני הרי חובבת פרג מושבעת,

ושילוב בין פרג לתפוחים הוא תמיד מוצלח.

וחוץ מזה פורים בפתח וזו סיבה מספיק טובה 🙂

 

יצא פאי מופלא 

פשוט מאוד להכנה ,

 

 

המצרכים – לתבנית בקוטר 18-20

 

קילו תפוחים מסוג גראנד סמיט וזהובים – נטו אחרי קילוף וניקוי

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס פרג טחון

1/4 כוס שמנת מתוקה

כף חמאה רכה

3 כפות קמח

1 ביצה

קליפה מגורדת מלימון שלם טרי

כפית קינמון

 

 

מקלפים את התפוחים וחתכים לפרוסות או קוביות.

מניחים בקערה גדולה.

משלבים את שאר המרכיבים .

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

 

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

  

 

מניחים עיגול בצק בקוטר התבנית.

ממלאים את התבנית בתערובת בתפוחים.

מניחים רצועות בצק מעל התפוחים.

 

אני הנחתי בצק בצורת לבבות, ועל הדרך העוגה תתאים גם

ליום האהבה .

מורחים במעט ביצה טרופה מעורבת בחלב.

מכניסים לתנור מחומם 180, לאפייה של כשעה וחצי.

לאחר כחצי שעה אפייה

מכסים את העוגה בנייר כסף,מורידים טמפרטורה ל- 170

וממשיכים באפייה.

לחתוך את העוגה רק לאחר שהתקררה לגמרי.

 

 

בצק לפאי- 

המצרכים  תבנית בקוטר 22

300 ג"ר קמח
175 ג"ר חמאה
2 כפות סוכר
1/2 כפית שטוחה מלח
כ- 1/3 כוס מים קרים

הכנת הבצק:
במעבד מזון להניח את הקמח, הסוכר והמלח.
 להוסיף תוך כדי ערבול את החמאה  ואת המים, ולעבד בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
 לחלק את הבצק ל- 1/3 ו- 2/3.
2/3 –  לשטח על גבי תבנית הפאי (גם את הדפנות). להכניס לקירור. את השליש הנותר לעטוף בניילון ולהכניס  גם למקרר .
לקרר את הבצקים לפחות שעה.

את השליש הנותר לשטח בין שני דפי נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח מעל המלית.

 

כנסו למתכוני פאי נוספים 

תגובות

תגובות