פאי רועים בדלעת ערמונים

IMG_4150

IMG_4023

במקור, פאי רועים למי שלא מכיר-  הינו מאפה מהמטבח האירי.
המאפה המקורי מורכב משכבת בשר טחון מתובל ומעליו שכבת פירה 
מפנקת בתוספת חלב וחמאה.
המתכון שלי בגירסה כשרה. את הפירה אני מכינה מבטטה ותפוח אדמה
וכך הוא יוצא רך והעסיסיות נשמרת.

 

הפעם קניתי את דלעת הערמונים – ירק שאני מאוד אוהבת והחלטתי לשלב את דלעת הערמונים
כחלק מהמאפה.

דלעת הערמונים הינה זן ישראלי שפותח בארץ. טעמה מתקתק ומזכיר קצת ערמונים קלויים – ומכאן שמה.
דלעת ערמונים מהווה מקור עשיר לסיבים תזונתיים ואשלגן, כמו גם לוויטמינים ‏B, ‏C, מגנזיום ומנגן.

המצרכים-

5 דלעות ערמונים בגודל בינוני
150ג"ר בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
1 גזר מגורד
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חופן עלי אורגנו טרי  או טימין

מלח פלפל
שמן זית

לפירה-
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה בינונית
ביצה
1 כף שמן זית
מלח פלפל
1 בצל ירוק קטן קצוץ דק

אופן ההכנה-

נתחיל עם הדלעת ערמונים – לחתוך לחצי ולרוקן את הגרעינים בעזרת כפית.

לחתוך מעט את התחתית כדי שהדלעת תשב יפה בתבנית.
IMG_4034   IMG_4035

IMG_4031

הכנת המילוי- לטגן את הבצל בכף שמן זית, להוסיף את השום והבשר.
לאדות מעט ולהוסיף את העגבניות.
לאחר כ-2-3 דקות להוסיף גזר עשבי תיבול ותבלינים.

 

IMG_4024

IMG_4030

להניח בצד לקירור.

את תפוח האדמה והבטטה לבשל במי מלח עד לריכוך . להעביר למסננת.
לאחר קירור לרסק למחית חלקה .
להוסיף ביצה , שמן,פלפל ובצל ירוק קצוץ.
להעביר לשקית זילוף.
IMG_4040

הרכבת המנה- למלא את הדלעת במילוי הבשר,  לזלף את הפירה מעל הבשר.
להניח בתבנית . לזלף מעט שמן זית מעל הפירה והדלעת.

IMG_4038
IMG_4042

להכניס לאפייה של כשעה בחום170-180 מעלות.

IMG_4113

IMG_4141

IMG_4143

IMG_4181

תגובות

תגובות