פאי פרג

 

פאי פרג

פאי פרג נפלא לכל המכורים לפרג.

לפחות פעם בשנה שווה להשקיע ולהכין אותו !

בצק דק, פריך נמס בפה, מעליו שכבת פרג אוורירית ורכה בתוספת קוביות תפוחי עץ.

 

קצת על פרג-

זרעי הפרג מגיעים מפרח הפרג.

הם בעלי ערך תזונתי גבוה,

עשירים במינרלים כמו סידן ואבץ, וויטמינים מקבוצת B,

חלבונים וסיבים תזונתיים. 

הזרעים מכילים רמות גבוהות של שומן. בכף אחת יש כ- 50 קלוריות.

השימוש בזרעי פרג נפוץ מאוד במרכז ומזרח אירופה.

 

משמש למילוי של מאפים, קישוט לחמים, סלטים ועוד.

 

הדבר החשוב ביותר שצריך לדעת על פרג – 

שימוש אך ורק בפרג טרי – לאחר שטוחנים אותו 

חיי המדף שלו קצרים !

לקנות פרג רק בחנות תבלינים – ואחרי שטוחנים לכם להכניס למקפיא עד השימוש.

 

 

כל מכורי הפרג – זאת העוגה שלכם 🙂

 

 

הפאי נאפה בתבנית  בקוטר 22 

המצרכים לבצק הפריך-

125 ג"ר חמאה

200 ג"ר קמח

חלמון 

סוכר וניל

1/4 כפית מלח

3 כפות סוכר

 

 

לתערובת הפרג-

250 ג"ר פרג טחון טרי

250 מ"ל חלב

2 כפות קורנפלור או סולת

2/3 כוס סוכר

ביצה מופרדת

חלבון

כפית גרד לימון

50 ג"ר חמאה

תפוח עץ קטן קוביות- יונתן או זהוב או אגס  (לא חובה להכניס הפרי למתכון אבל מוסיף המון )

 

הצטרפו לדף של מתנות קטנות בפייסבוק – לייק יתקבל בברכה 

הכנת הבצק:

לערבב חמאה + חלמון + סוכר + סוכר וניל.
להוסיף את הקמח ולאחד לבצק. לחלק את הבצק לשני שליש ושליש.

שני שליש לרפד תבנית פאי, גם את הצדדים, ולהכניס לקירור כחצי שעה.

את השליש הנותר לשטח עם מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ. להכניס גם כן לקירור.
לאפות את הבצק שבתבנית הפאי כ- 15 דקות ולהוציא לקירור.
בינתיים מכינים את תערובת הפרג.

הכנת תערובת הפרג:

לחמם בסיר חלב,  סוכר. פרג והסולת, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
להוריד מהאש, לשלב את החמאה וגרד הלימון. לקרר מעט ולהעביר לקערה.
להוסיף את החלמון  ואת הקוביות הקטנות של תפוח העץ המקולף (תפוח יונתן או זהוב – אפשר גם אגס).
את החלבונים להקציף עם 2 כפות סוכר ולקפל לתערובת הפרג.
להניח את תערובת הפרג על הקלתית האפויה למחצה.
את הבצק השטוח לחתוך לרצועות בשתי וערב מעל הפרג.

 

אי פר

להכניס לאפייה של כ- 30-40 דקות לתנור מחומם על 170 מעלות.
פרג

 

פאי פרג

 

בתאבון 🙂

 

 

כנסו לכל מתכוני הבלוג 

כל מתכוני פורים כאן 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש 🙂

 

כנסו לעוד מתכוני פרג שלי 

 

 

תגובות

תגובות

  • זהבה אהרוני חיים

    לבצק זה קמח רגיל

  • זהבה אהרוני חיים

    לעוגת הפרג זה קמר רגיל או תופח