פאי פרג

 

פאי פרג

פאי פרג נפלא לכל המכורים לפרג.

לפחות פעם בשנה שווה להשקיע ולהכין אותו !

בצק דק, פריך נמס בפה, מעליו שכבת פרג אורירית ורכה בתוספת קוביות תפוחי עץ.

 

מתאים לחג פורים ובכלל פאי מיוחד ומרשים .

כל מכורי הפרג – זאת העוגה שלכם 🙂

 

 

הפאי נאפה בתבנית  בקוטר 22 

המצרכים לבצק הפריך-

125 ג"ר חמאה

200 ג"ר קמח

חלמון 

סוכר וניל

1/4 כפית מלח

3 כפות סוכר

 

 

לתערובת הפרג-

250 ג"ר פרג טחון טרי

250 מ"ל חלב

2 כפות קורנפלור או סולת

2/3 כוס סוכר

ביצה מופרדת

חלבון

כפית גרד לימון

50 ג"ר חמאה

תפוח עץ קטן קוביות- יונתן או זהוב או אגס

 

הצטרפו לדף של מתנות קטנות בפייסבוק – לייק יתקבל בברכה 

הכנת הבצק:

לערבב חמאה + חלמון + סוכר + סוכר וניל.
להוסיף את הקמח ולאחד לבצק. לחלק את הבצק לשני שליש ושליש.

שני שליש לרפד תבנית פאי, גם את הצדדים, ולהכניס לקירור כחצי שעה.

את השליש הנותר לשטח עם מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ. להכניס גם כן לקירור.
לאפות את הבצק שבתבנית הפאי כ- 15 דקות ולהוציא לקירור.
בינתיים מכינים את תערובת הפרג.

הכנת תערובת הפרג:

לחמם בסיר חלב,  סוכר. פרג והסולת, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
להוריד מהאש, לשלב את החמאה וגרד הלימון. לקרר מעט ולהעביר לקערה.
להוסיף את החלמון  ואת הקוביות הקטנות של תפוח העץ המקולף (תפוח יונתן או זהוב – אפשר גם אגס).
את החלבונים להקציף עם 2 כפות סוכר ולקפל לתערובת הפרג.
להניח את תערובת הפרג על הקלתית האפויה למחצה.
את הבצק השטוח לחתוך לרצועות בשתי וערב מעל הפרג.

 

אי פר

להכניס לאפייה של כ- 30-40 דקות לתנור מחומם על 170 מעלות.
פרג

 

פאי פרג

 

בתאבון 🙂

חג שמח ומתוק !

 

כנסו לכל מתכוני הבלוג 

כל מתכוני פורים כאן 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש 🙂

 

כנסו לעוד מתכוני פרג שלי 

 

 

תגובות

תגובות