פאי אוכמניות – Blueberry pie

 

 

מאוד אוהבת אוכמניות, גם הטעם וגם המראה והצבע המושלם שלהן.

לצערי בארץ כמעט ולא ניתן להשיג אוכמניות טריות ואם כן, אז לעונה קצרה בלבד

ובמחיר אסטרונומי…

באירופה בכל סופר הכי פשוט הן נמצאות על המדפים ונמכרות במחירים סבירים.

כשאני בטיול – פירות היער הטריים בשווקים הן פשוט חגיגה לעיניים ולטעם.

 

בארץ אני משתמשת באוכמניות קפואות –  והקפואות מתאימות בעיקר לאפייה.

כדי להרגיש את הטעם הנפלא שלהן – הכנתי פאי אוכמניות שבו יש כמות נאה שלהן.

 

מאפה קייצי משגע הן בטעמו והן ביופיו 

 

מצרכים לבצק-

75 גר' חמאה

כוס ורבע קמח

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מים קרים

קורט מלח

מצרכים למלית-

400 גר' אוכמניות

1/2 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

כפית גרדת לימון 

כפית חמאה

 

 

מכינים את הבצק –

מניחים במיקסר או אפשר ידנית- את כל המצרכים 

מערבבים עד שנוצר בצק אחיד.

 

מחלקים ל- 2

חלק אחד מרדדים לעיגול ומשטחים על תבנית משומנת.

חלק השני משטחים על נייר אפייה לעיגול בגודל התבנית.

מכניסים לקירור.

מכינים את המלית-

בסיר כבד מניחים את כל המצרכים מלבד החמאה.

מבשלים כמה דקות עד להסמכה קלה .

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.

מקררים.

 

מעבירים את המלית מעל הבצק שבתבנית.

מכסים בבצק הנוסף.

מכניסים לתנור לאפייה של כ30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

 

מומלץ לחתוך לאחר קירור.

אם לא מתאפקים וחותכים חם  – זה מה שקורה

לאחר קירור הפאי מתייצב ונחתך יפה .

 

 

 

פנקו את עצמכם  ותפתיעו את המשפחה 

תכינו שווה 🙂

 

כל עוגות הפרי שלי 

ואם בא לכם פאי דובדבנים המתכון כאן 

 

תגובות

תגובות