עלי מנגולד ממולאים

 

 

עלי מנגולד אהובים עלי במיוחד.

ירק שנמצא כמעט קבוע אצלי במקרר.

המנגולד נותן טעם נהדר ועמוק. במיוחד בבישול וטיגון.

מעולה להוסיף כרקע לתבשילים כתבלין,

ומצויין למילוי.

סיר של ממולאים – מרשים ביופיו ובטעמו.

 

הכנתי עלי מנגולד במילוי של  של אורז, עדשים ובשר.

 

אפשר להחליף את הבשר בכמות נוספת של אורז ועדשים,

כדי להפוך את המנה  לצמחונית/טבעונית.

לעבודה,

 

 

 

המצרכים

2 חבילות עלי מנגולד טריים

1/2 כוס אורז בסמטי

1/4 כוס עדשים שחורות

200 גר' בשר בקר/כבש טחון טרי

1 בצל קצוץ

1/4 כרשה קצוצה

גזר מגורד

מלח, פלפל שחור בנדיבות

מעט קינמון/ בהרט (לא חובה)

 

לרוטב –

בצל קצוץ

עגבניה  בשלה חתוכה לקוביות

קוביות דלורית כחצי כוס

1/4-1/2 כוס  גרגרי חומוס מבושל

2-3 עלי סלק קצוצים 

2 כפות רוטב תמרהינדי

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

מלח,פלפל לפי טעם 

מעט פלפל חריף ( לא חובה )

 

מכינים את התערובת למילוי-

משרים את האורז והעדשים במים כחצי שעה. מסננים 

מניחים בקערה.

משלבים גזר מגורד ותבלינים.

מניחים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל וכרשה.

משלבים את הבשר ומטגנים כמה דקות .

מוסיפים את הבשר לתערובת בקערה ומערבבים היטב.

 

בסיר רחב מטגנים את הבצל ועלי המנגולד הקצוצים.

מוסיפים את העגבניה, החומוס והדלורית.

משלבים את התבלינים ומוסיפים 3/4 כוס מים.

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים. 

מסירים את החלק הלבן העליון מהעלה.

ממלאים בכף גדושה ומגלגלים.

מניחים ברוטב .

לאחר שהסיר מלא מוסיפים עוד כוס מים עד כיסוי.

מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה כשעה.

    

 

בתאבון !

 

תגובות

תגובות