עוף צלוי עם שומר, ארטישוק וזעתר

עוף צלוי עם שומר בתוספת של ארטישוק טרי ,בטטה וזעתר.

קדרת עוף מושלמת .

אני מאוד אוהבת להשתמש בירקות עונתיים שזמינים בשווקים .

בעונת החורף השוק מוצף בשומר טרי ועסיסי וכמו כן גם בארטישוק טרי .

החלטתי לשלב אותם בתוך קדירת עוף צלוי .

העוף יצא מושלם עם טעמים עדינים של כל חומרי הגלם העונתיים שנכנסו לסיר .

טעמים שמתחברים לביס מושלם.

בואו להכין קדירת עוף צלוי וירקות עונתיים.

 

המצרכים 3-5 מנות

2-4 כרעי עוף חצויים

1-2 שומרים חתוכים לרבעים

בטטה חתוכה ל- 4

4-6 לבבות ארטישוק טרי נקיים.

בצל גדול פרוס

4-5 שיני שום פרוסות

זעתר טרי חופן נדיב

מיץ מתפוז אחד

כף דבש

מלח, פלפל שחור

 

איך מכינים קדרת עוף צלוי עם שומר ארטישוק וזעתר ?

מחממים סיר (נונסטיק שאפשר להכניס לתנור) עם מעט שמן זית.

מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

משלבים חופן עלי זעתר.

את חלקי העוף ממליחים ומפלפלים מעט.

משלבים אותם לסיר ומטגנים עד להשחמה.

מוסיפים את הירקות ומסדרים מסביב.

מפזרים עוד כמה ענפי זעתר .

משלבים את מיץ התפוזים.

לאחר שהתבשיל רותח, מכסים ומכניסים לתנור 180 מעלות , לחצי שעה.

לאחר חצי שעה מסירים את המכסה וממשיכים בצליה עוד כחצי שעה.

מוכן !

עוף צלוי מושלם בטעמים !

 

מגישים עם אורז לבן

 

  • אם אין לכם זעתר טרי תוכלו להשתמש בירק טרי אחר כמו אורגנו או טימין

מבחר מתכוני קדרת עוף צלוי 

תגובות

תגובות