עוף עם פתיתים

 

פתיתים

 

ארוחה שלמה בסיר – הכי פשוט הכי טעים!

פתיתים – המאכל הכי ישראלי שיש. 

הבסיס הוא צלי עוף אפשר בטעמים שאתם אוהבים,

ומעל מוסיפים את הפתיתים , וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה.

התבשיל חייב להעשות בסיר טפלון . גם לא נדבק וגם חוסך בשמן!

 

אחרי הבישול הופכים את הסיר על צלחת הגשה ונהנים מכל ביס!

גם נראה נהדר וגם טעים.

 

 

מצרכים – ל3-4 מנות

3 כרעי עוף 

1 עגבניה בשלה חתוכה

1בצל פרוס

1 שן שום חתוכה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית אבקת שום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 שקית פתיתים

מלח

 

אופן ההכנה-

בסיר טפלון לטגן את הבצל בכף שמן, להוסיף את חלקי העוף, לטגן משני הצדדים כ-3 דקות,

להוסיף עגבניה שום ותבלינים ולהמשיך לאדות עוד מעט. להוסיף כחצי כוס מים.

 לכסות את הסיר להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה .

 

לחמם בסיר מים עם מעט מלח וכשהמים רותחים להוסיף את הפתיתים לבשל כדקה.

לסנן ולשטוף מעט.

פתיתי

לאחר שהצלי התבשל כחצי שעה לשלב את הפתיתים להוסיך כרבע כוס מים, לכסות ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה.

עוף

לאחר שהסיר התקרר מעט אפשר להפוך  על צלחת הגשה גדולה ולהגיש .

בתאבון!

וף עם פתיתים

            

תגובות

תגובות