עוף עם פתיתים

 

 

סופריטו של פתיתים.

ארוחה שלמה בסיר – הכי פשוט הכי טעים!

פתיתים – המאכל הכי ישראלי שיש. 

הבסיס הוא צלי עוף אפשר בטעמים שאתם אוהבים,

ומעל מוסיפים את הפתיתים , וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה.

התבשיל חייב להעשות בסיר טפלון . גם לא נדבק וגם חוסך בשמן!

 

אחרי הבישול הופכים את הסיר על צלחת הגשה ונהנים מכל ביס!

גם נראה נהדר וגם טעים.

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

מצרכים – ל3-4 מנות

3-4 כרעי עוף 

1 עגבניה גדולה בשלה חתוכה

בצל פרוס

2 שיני שום כתושות

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 שקית פתיתים

מלח

 

אופן ההכנה-

בסיר טפלון לטגן את הבצל בכף שמן, להוסיף את חלקי העוף, לטגן משני הצדדים כ-3 דקות,

להוסיף עגבניה שום ותבלינים ולהמשיך לאדות עוד מעט. להוסיף כחצי כוס מים.

 לכסות את הסיר להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה .

 

לחמם בסיר מים עם מעט מלח וכשהמים רותחים להוסיף את הפתיתים לבשל כדקה.

לסנן ולשטוף מעט.

לאחר שהצלי התבשל כחצי שעה לשלב את הפתיתים להוסיך כרבע כוס מים, לכסות ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה.

 

לאחר שהסיר התקרר מעט אפשר להפוך  על צלחת הגשה גדולה ולהגיש .

בתאבון!

     

עוד מתכוני עוף       

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות