עוף עם אורז בתנור

IMG_9473

 

ארוחה שלמה בסיר .  ארוחה שאני הכי אוהבת להכין.

מגישים למרכז השולחן וכולם נהנים!

האורז יוצא עסיסי וטעים -כל הטעמים של העוף נספגים בו ופשוט יוצא מעדן !

 

 את התבשיל מכינים בסיר חסין אש עם מכסה הנכנס לתנור.

מתחילים בבישול על הגז ואחר כך לתנור.

אפשר  להכין  גם בפיירקס עם מכסה.

תאמצו את המתכון לפסח הוא פשוט וטעים.

 

 

המצרכים-

4 חלקי עוף (כרעיים או ירכיים ) 

1 בצל גדול פרוס

1 עגבניה גדולה פרוסה

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/2 כוס אפונה קפואה או טריה

2-3 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה מתוקה 

מלח, פלפל לפי טעם

1 כף שמן זית

1 כוס אורז – יסמין

 

 

בסיר רחב – (השתמשתי בנירוסטה הנכנס לתנור) להניח כף שמן זית לטגן את הבצל מעט.

להוסיף שום ועגבניה, לטגן כדקה ולהוסיף את תפוחי האדמה והעוף,

  IMG_9461

 

להמשיך לטגן את העוף עוד כ2-3 דקות ולהוסיף כחצי כוס מים ותבלינים.

IMG_9462

לכסות ולהעביר את הסיר לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות .

את האורז מכניסים לבישול במים עם מעט מלח כ- 5 דקות ומסננים.

לאחר כחצי שעה שהסיר עם העוף היה בתנור, מוסיפים את האורז ומטמיעים אותו בתוך הנוזלים.

IMG_9467

IMG_9471

מוסיפים עוד כחצי כוס מים  עד לכיסוי של האורז ומתקנים תיבול בעיקר מלח.

 

מכסים את הסיר ומחזירים לתנור  לעוד כ-45 דקות.

 

זה כל הסיפור … ארוחה שלמה וקלה להכנה.

בתאבון 🙂

 

IMG_9475

IMG_9481

 

 

כנסו לכל מתכוני העוף שלי                        

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות