עוף עם אורז בתנור

IMG_9473

 

ארוחה שלמה בסיר .  ארוחה שאני הכי אוהבת להכין.

מגישים למרכז השולחן וכולם נהנים!

האורז יוצא עסיסי וטעים -כל הטעמים של העוף נספגים בו ופשוט יוצא מעדן !

 

 את התבשיל מכינים בסיר חסין אש עם מכסה הנכנס לתנור.

מתחילים בבישול על הגז ואחר כך לתנור.

אפשר  להכין  גם בפיירקס עם מכסה.

תאמצו את המתכון לפסח הוא פשוט וטעים.

 

ואם לא בא לכם להדליק תנור – אפשר להשלים את הבישול על הגז על אש הכי נמוכה שיש.

המצרכים-

4 חלקי עוף (כרעיים או ירכיים ) 

1 בצל גדול פרוס

1 עגבניה גדולה פרוסה

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

גזר חתוך לקוביות

1/2 כוס אפונה קפואה או טריה

2-3 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה מתוקה 

מלח, פלפל לפי טעם

1 כף שמן זית 

כוס ורבע אורז – יסמין

 

 

בסיר רחב – (השתמשתי בנירוסטה הנכנס לתנור) להניח כף שמן זית לטגן את הבצל מעט.

להוסיף שום ועגבניה, לטגן כדקה ולהוסיף את תפוחי האדמה גזר והעוף,

  IMG_9461

 

להמשיך לטגן את העוף עוד כ2-3 דקות ולהוסיף כחצי כוס מים ותבלינים.

IMG_9462

לכסות ולהעביר את הסיר לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות .

את האורז שוטפים היטב ומסננים.

לאחר כחצי שעה שהסיר עם העוף היה בתנור, מוסיפים את האורז ומטמיעים אותו בתוך הנוזלים.

IMG_9467

IMG_9471

מוסיפים עוד מים עד לכיסוי של האורז ומתקנים תיבול בעיקר מלח.

 

מכסים את הסיר ומחזירים לתנור  לעוד כ-45 דקות.

(או מעבירים לאש נמוכה על הגז)

 

זה כל הסיפור … ארוחה שלמה וקלה להכנה.

בתאבון 🙂

 

IMG_9475

IMG_9481

 

 

כנסו לכל מתכוני העוף שלי                        

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

תגובות

תגובות