עוגת תפוחי עץ ושזיפים

 

 

עוגה  קלה ממש להכנה והיא גם כל כך טעימה.

מתאימה בדיוק לימים החמים של הקיץ.

שפע של פירות בשוק שפשוט  כיף להכניס לעוגות וקינוחים.

העוגה מקבלת חמיצות ומתיקות של הפירות, משתלב מצויין עם תערובת העוגה והשקדים.

פשוט טעמים מושלמים לכל חובבי הפירות.

קינוח מעולה לארוחה בשרית- פרווה.

ממליצה להכין עוגות המכילות פירות טריים בתבנית קטנה.

חיי המדף של עוגות המכילות פרי קצרים מאוד.

 

 

13668919_1125862710808446_4550337420146549272_o

תבנית קוטר 20-22

המצרכים לתערובת העוגה –

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

2 כפות מיץ תפוזים/מים

כפית גרד לימון/תפוז

קורט קינמון

3/4 כוס קמח

1/3 כוס שקדים טחונים או אגוזי מלך

1 כפית אבקת אפייה

תפוח עץ מוזהב פרוס

2-3 שזיפים פרוסים

אפשר לשלב גם חתיכות פרי מקונפיטורה,אני שילבתי דובדבנים.

מעט סירופ מייפל.

 

 

 

לעבודה ,

טורפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קצף תפוח. משלבים את השמן, מיץ תפוזים,קינמון וגרד לימון .

מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה ומשלבים לתערובת הביצים.

מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

מניחים בתבנית מעט סירופ מייפל. אני השתמשתי בתבנית סיליקון. אפשרלהשתמש בתבנית רגילה עם נייר אפייה.

מסדרים את פלחי התפוחים מסביב.

שופכים מעליהם את תערובת העוגה.

מסדרים מלמעלה את השזיפים וביניהם את חתיכות הדובדבנים.

 

מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות .

אופים כ- 40-50 דקות, אפשר לבדוק אם העוגה אפוייה היטב ע"י הכנסת קיסם.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים בעוד 2-3 כפות מייפל.

בתאבון !

13668919_1125862710808446_4550337420146549272_o

 

כנסו לעוד מתכונים עם פירות – עוגות פרי 

 

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

 

 

תגובות

תגובות