עוגת תמרים ובננות

IMG_8608

IMG_8622

עוגה בחושה וקלה מאוד להכנה.

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה קטנה בקוטר 20

טעמים נפלאים שמתחברים ויוצרים עוגה נהדרת.

 

מצויינת גם כקינוח פרווה .

IMG_8606

המצרכים

2 ביצים

1/4 כוס שמן

2 בננות בשלות מעוכות

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס סילאן

מיץ מתפוז

8 תמרים מג'הול קצוצים

כוס +2 כפות קמח תופח

חצי כפית קינמון

קורט ציפורן

קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס אגוזי מלך שבורים

 

מתחילים עם התמרים- סוחטים את מיץ התפוזים לקערית.

חותכים את התמרים לקוביות קטנות , ומניחים בתוך מיץ התפוזים.

משהים בצד כרבע שעה.

התמרים מתרככים וסופגים את טעם התפוז.

 

בקערה נוספת טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הבננות המעוכות,

IMG_8552   IMG_8561

 

התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים.

מערבבים היטב ומשלבים את הקמח והאגוזים.

מעבירים לתבנית משומנת.

IMG_8567

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות.

 

IMG_8606

 

 

כנסו למתכוני ט"ו בשבט נוספים 

 

 

תגובות

תגובות