עוגת שקדים לימונית

עוגה המכילה בתוכה שקדים טחונים , עם הרבה גרידת לימון .

הציפוי אייסינג לימוני עם מי ורדים שמוסיף עוד טעם וניחוח.

 

העוגה היא פרווה ומתאימה לקינוח ארוחות בשריות.

 

IMG_4949

מתאים ל- 2 תבניות אינגליש קייק או קוגלהוף 26

 

 

5 ביצים מופרדות

1/2 כוס שמן

כפית גרד לימון

2 כפות מיץ לימון 

2 כפות מים

כף רוזטה או תמצית שקדים 

כפית מי ורדים

כוס שקדים טחונים עם הקליפה

כוס קמח תופח

שקית וניל

כוס סוכר

לציפוי-

3/4 כוס אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

כף מי ורדים​

כפית מים

 

 

מקציפים את החלבונים  לקצף יציב עם הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים  את החלמונים והשמן,  מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הקמח והשקדים.
מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ומשלבים לתערובת החלמונים.
מקפלים את החלבונים המוקצפים אל תערובת החלמונים  בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבניות (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף מס` 26 אחת) ו

אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-40 -50 דקות או עד שהעוגה יציבה.
לאחר שהעוגה התקררה, מערבבים  את חומרי הציפוי ומצפים את העוגה.

 

 

IMG_4949

 

 

תגובות

תגובות