עוגת שקדים לימונית בשילוב משמשים

 13271898_1112668788793143_857779621_o

13275493_1112668905459798_2116463604_o

 

עוגה קלה להכנה שילוב של שקדים טחונים בתערובת העוגה המעניקים

לעוגה טעם מרציפן ומירקם רך במיוחד. מעל הבצק מונחים משמשים שהושרו בליקר 

לימונצ'ילו וניל וסוכר.

 

משמש,  אחד הפירות האהובים עלי והוא בשיא עונתו כרגע, 

עונה מאוד קצרה – כדאי לקנות , לאכול וכמובן להכין קינוחים וריבות.

 

אפשר לשלב בעוגה כל פרי אחר כמו נקטרינות ,אפרסקים, שזיפים , תפוחים ועוד, מה שאתם אוהבים.

העוגה היא עוגת פרווה – מצויינת לקינוח ארוחות בשריות, או לרגישים לחלב.

 

המצרכים- לתבנית 20  או אינגליש קייק

כ- 10 משמשים חצויים

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כף לימונצ'לו או ברנדי/ליקר אחר

לתערובת העוגה-

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

2 כפות מיץ לימון

כפית גרד לימון

1/2 כוס קמח

3/4 כוס שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפייה

 

כף נוספת של לימונצ'לו להרטבת העוגה

 

מניחים את המשמשים החצויים בקערה עם 2 כפות סוכר , וניל וכף לימונצ'לו.

משהים בצד כחצי שעה.

13275593_1112668555459833_2140392924_o (1)

בקערה נוספת טורפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קצף תפוח. משלבים את השמן, הלימון וגרד לימון .

מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה ומשלבים לתערובת הביצים.

מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

 

מניחים בתבנית את תערובת העוגה ,מסננים את המשמשים מהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד.

מסדרים מעל התערובת את חצאי המשמשים.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ- 50 דקות עד שעה.

לקראת סוף האפייה מורידים את טמפרטורת התנור ל- 160.

13288265_1112668722126483_1769464108_o

מערבבים את נוזלי ההשרייה של המשמשים עם עוד כף לימונצ'לו ומרטיבים את העוגה שיוצאת מהתנור.

13282376_1112668775459811_545230960_o

בתאבון 🙂

13282530_1112668822126473_192250482_o

13275493_1112668905459798_2116463604_o

 

 

להגשה אפשר לפדר אבקת סוכר מעל העוגה, או לערבב

1/4 כוס אבקת סוכר עם כף לימון ולזלף מעל העוגה .

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות