עוגת שמרים רוגלך נוטלה בהכנה בייתית

רוגלך שוקולד במלית נוטלה שמכינים לבד  בבית בקלי קלות.

עוגות השמרים הכי אהובות על כולם – מי יסרב לרוגלך טרי רך ועסיסי ?

האתגר הוא תמיד להכין קינוח – עוגה שתהייה פרווה ותצא טעימה כמו המקור החלבי שלה.

אז הניסיון להכין רוגלך פרווה עם מלית בטעם נוטלה יצא ממש מופלא.

רוגלך נוטלה בהכנה ביתית.

המתכון לבצק פרווה מעולה בשילוב של קמח כוסמין ולבן יצא מושלם !

הכנתי את העוגות בתבנית אינגליש קייק כך שהרוגלך מחוברים זה לזה- כמה כיף לתלוש 

ולהתענג על ביס מושלם 🙂

 

הבצק להכנת 3 עוגות  (אפשר להכין מקמח לבן רגיל )

250 גר' קמח לבן

250 גר' קמח כוסמין 70 אחוז או קמח כוסמין לבן (מתאים לאפייה מתוקה )

כף שמרים יבשים

ביצה

רבע כוס סוכר

חצי כוס שמן

וניל

גרדת לימון

חצי כוס קרם קוקוס

כחצי כוס מים

כדי להפוך הבצק לטבעוני – מורידים את הביצה ובמקומה מוסיפים עוד כרבע כוס קרם קוקוס.

 

הכנת הבצק-

בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, ביצה, שמרים, ומתחילים לערבל,

מוסיפים הנוזלים, את המים מוסיפים בהדרגה.

לשים את הבצק כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מניחים להתפחה בקערה משומנת כשעה.

בשלב זה מורידים נפח ומכניסים לקירור , לילה או לפחות כמה שעות.

בקיץ עדיף לעבוד עם בצק קר.

 

מכינים את המלית – ל- 3 עוגות 

150 גר' אגוזי לוז קלויים מעט ומקולפים

3 כפות קקאו

200 גר' אבקת סוכר

1/3 כוס שמן רגיל – אפשר קוקוס

כפית ת. אגוזים או שקדים

 

הכנת קרם נוטלה בייתי- 

 

טוחנים את האגוזים במעבד מזון – אני משתמשת במעבד של המוט קטן ונוח לעבודה.

הטחינה עד למחית חלקה מעט לחה.

משלבים את הקקאו ואבקת הסוכר . טוחנים עד לאחידות ומוסיפים בהדרגה את השמן ותמצית שקדים,

עד לקבלת מרקם של ממרח שוקולד.

זהו הקרם מוכן.

 

מחלקים את הבצק ל- 3

מרדדים כל חלק למלבן גדול.

מורחים שליש מהממרח על מחצית המלבן

         

מקפלים ומשטחים מעט בעזרת המארוך.

    

חותכים את  את הבצק למשולשים.

מגלגלים לצורת סהרון ומניחים בתבנית צמודים זה לזה.

   

מתפיחים כ 40 דקות.

מורחים בביצה טרופה (טבעונים בשמן) מכניסים לאפייה לתנור מחומם על  180 מעלות כחצי שעה אפייה.

כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר – רבע כוס סוכר  רבע כוס מים לחמם עד שהתערובת מסמיכה.

מוסיפים כמה טיפות לימון או רום 

 

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !

 

 

תכינו כאלה לשבת זה מהמם והריח … תענוג !

כאן כל מתכוני עוגות השמרים שלי 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

חזרה לדף הבית 

תגובות

תגובות