עוגת שמרים חלבה מבצק בריוש

 

 

 

עוגה שמרים אוורירית ורכה בטעם נפלא של חלבה , בתוספת אגוזים.

העוגה עשויה מבצק בריוש – בצק שמרים עשיר במיוחד בחלמונים , חמאה  וחלב .

מה שמעניק לו  מירקם אוורירי ורך.

 

המרכיבים לבצק-

550 ג"ר קמח מנופה

25 ג"ר שמרים טריים (כף יבשים)

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים

150 ג"ר חמאה  מומסת

3 כפות שמן

כוס ורבע חלב

חצי כפית מלח

וניל

גרידת לימון

 

אופן ההכנה-

לערבב את השמרים בכוס עם מעט חלב וכפית סוכר. להניח בצד להתפחה.

בקערת המיקסר להניח את קמח מנופה. להוסיף סוכר, ביצים, תערובת השמרים והחלב ולהתחיל לערבל.

להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת והשמן. 

להמשיך ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות. לקראת הסוף לשלב את המלח.

הבצק צריך לצאת מעט דביק.

 

להעביר את הבצק לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהכניס למקרר.  ל- 12 שעות לפחות.

 

לחלק את הבצק ל-3 חלקים.

מכל חלק הכנתי עוגה לתבנית  בגודל 10/20

 

המילוי לעוגה אחת –

כ- 3 כפות ממרח חלב 

3 כפות גדושות טחינה גולמית

פרורי חלבה וניל 

חופן אגוזי מלך קצוצים

גרד לימון

קינמון

 

לשטח את הבצק למלבן גדול .

למרוח את ממרח החלב.  

מעל  למרוח את הטחינה.

לפזר חלבה ואגוזים, לגרד קליפת לימון ולתבל בקינמון.

 

 

לגלגל את הבצק לכרוכית . לחתוך באמצע ולסובב לצורת קראנץ.

להניח בתבנית להתפחה של כ3/4 שעה.

למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 170 למשך כחצי שעה.

 

 

 

 

כל מתכוני עוגות השמרים שלי 

 

מתכונים נוספים עם חלבה 

תגובות

תגובות