עוגת שמרים במילוי קרם ריקוטה מסקרפונה ומשמשים

IMG_2493                IMG_2489

IMG_2500

עונת המשמשים בעיצומה ולצערי עונה מאוד קצרה.

אני אוהבת עוגות בשילוב פירות , ואם הם בעונתם – אין יותר טוב מפירות טריים!

מכיוון שעוגות שמרים הן העוגות האהובות עלי חשבתי איך לשלב את המשמשים בתוך העוגה.

אפשר כמובן גם למלא את הבצק בקונפיטורה משמשים ביתית מעולה .

השילוב עם הגבינות יצא פשוט מושלם.

הריקוטה היא גבינה נטרלית  בטעמה ולא חמוצה  שמתאימה לחמיצות של המשמש.

המסקרפונה מוסיפה טעם של קרם שמנת .

המצרכים לבצק- 2 כרוכיות

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון
3/4 כוס עד כוס חלב
1 ביצה 
1 חלמון
150 ג"ר חמאה
1/2 כפית שטוחה מלח

המילוי לכרוכית אחת-

50 ג"ר גבינת מסקרפונה (אפשרי גם גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת)
200 ג"ר גבינת ריקוטה 
1/3 כוס סוכר
1/4 מקל וניל או סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון

1/2 ביצה טרופה

1 כף קורנפלור

5 מישמשים בינוניים חתוכים
1/4 כוס סוכר
כפית חמאה

כף ריבת משמש למריחה על העוגה בסיום האפייה.
 

אופן ההכנה- הבצק

 בקערת מערבל להניח את השמרים, החלב והסוכר, לערבב ולחכות כ- 2 דקות,
להוסיף את הקמח, הביצים   וחמאה לערבל לבצק במשך 5-7 דקות.
לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק יוצא רך וגמיש ונפרד מדפנות הקערה.

 להניח בקערה מכוסה בניילון להתפחה 10 דקות בחוץ ואחר כך להכניס למקרר . 4 שעות או לילה.

הכנת המלית–  הכמות לכרוכית אחת.

לחתוך את המשמשים  להניח בסיר כבד עם סוכר , ולחמם על אש נמוכה. כ- 5 דקות לערבב מידי פעם,

IMG_2443  IMG_2444  IMG_2448

הסוכר נמס והמשמשים מתבשלים מעט. להוסיף כפית חמאה, להמשיך עוד כדקה בישול ולהוריד מהאש.
לקרר קירור מלא.
חלק מהמשמשים להשאיר בצד ולחתוך לקוביות קטנות. (כשליש מהכמות).

IMG_2452

את שאר תערובת המשמשים לטחון במוט ידני או בלנדר, למחית משמשים חלקה.
 

IMG_2455

להניח בקערה את הגבינות  הסוכר ,גרד לימון ביצה קורנפלור ווניל. 
להוסיף את מחית המשמשים ולערבבת לתערובת אחידה.

IMG_2456 

 IMG_2458

לחלק את הבצק ל-2

לפתוח את הבצק למלבן גדול  כ- 30/40

למרוח את המלית על הבצק לפזר את המשמשים החתוכים ולגלגל לכרוכית.  להניח בתבנית אפייה 

אפשר בתבנית עגולה  24 ומומלץ יותר בתבנית סבתא –   אפייה מהירה יותר ואחידה.

IMG_2461     IMG_2463 

אפשרות נוספת לחתוך קודם את הבצק לרצועות ואז למרוח את המילוי ולהניח בתבנית האפייה .

 IMG_2465

להניח להתפחה של כחצי שעה  עד 40 דקות.
למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 180-170  מעלות,  למשך כ- 40-50 דקות 

כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג את העוגה בכף ריבת משמש מומסת בכפית מים..
בתאבון !

IMG_2472   IMG_2500

IMG_2492

IMG_2515

תגובות

תגובות