עוגת שמרים במילוי מרנג תפוזים קינמון ואגוזים

 

 

IMG_7105

 

 

IMG_7454

 

IMG_7484

IMG_7124

עוגות שמרים אני מכינה כל השנה, אבל בחורף הרבה יותר כיף ונעים לעבוד עם בצק שמרים.

התפוזים בשיא העונה , ואני אוהבת לשלב אותם בעוגות שלי.

החלטתי לשלב בתוך עוגות השמרים שלי ניחוח הדרים משכר.

בשילוב קינמון ואגוזים יצא פשוט נפלא .

 

 

 

מצרכים לבצק- להכנת 2 עוגות אחד הכנתי בצורת שושנים ואחד קראנץ

500 ג"ר קמח מנופה

כף שמרים יבשים או 25 ג"ר טריים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית גרד לימון/תפוז

200 ג"ר חמאה

1/4 כפית מלח

4 חלמונים

כ 1/2- 3/4 כוס חלב

 

המילוי-

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

כף קינמון

גרד מתפוז שלם

1 כף ליקר תפוזים

3/4 כוס אגוזים קצוצים דק

 

מתחילים בהכנת הבצק-

בקערת המיקסר מניחים את הקמח  והסוכר.מוסיפים את השמרים, חלמונים, וחלב ומתחילים לערבל.

לאחר 5 דקות משלבים בהדרגה את קוביות החמאה. 

לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח וגרד הלימון.

הבצק מוכן לאחר כ- 7-8 דקות לישה, צריך לצאת רך מאוד. 

עוטפים את הבצק בניילון לא צמוד ומכניסים למקרר ללילה.

מכינים את המלית-

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את האינסטנט פודינג.

מערבבים לתוך הקצף את כפית הקינמון, הליקר, גרד תפוז ואגוזים ומערבבים למסה אחידה.

IMG_7063   IMG_7065

 

מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים מחצית מהמרנג על כל המלבן .

להכנת השושנים -חותכים לרצועות שוות ומגלגלים כל רצועה . ומניחים בתבנית.

IMG_7071    IMG_7073

להכנת קראנץ מגלגלים לכרוכית, חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג

IMG_7442  IMG_7446

מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה.

מורחים בעדינות בביצה טרופה.

מחממים תנור לטמפרטורה 180 ומכניסים את המאפים לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות או עד הזהבה יפה.

בזמן שהמאפים בתנור מערבבים בקערה 1/3 כוס אבקת סוכר ,2 כפות מיץ תפוזים ו1/2 כפית גרד תפוז.

כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בציפוי ומחזירים לתנור לעוד כדקה אפיה.

IMG_7083

IMG_7451

IMG_7108

 

12250562_999024320157591_480374169_o (1)

 

IMG_7134

 

IMG_7482

 

IMG_7117

 

ערך תזונתי של  העוגה תוכלו למצוא בספר המתכונים שלי 

תגובות

תגובות