עוגת שכבות בצק פריך קונפיטורת משמש קצף ושוקולד

IMG_5206

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי  

 

IMG_5197

עוגה נוסטלגית של פעם, שאימי הייתה מכינה בילדותי.
כל שנה כשמגיעה עונת המשמשים הקצרה אני מכינה את העוגה המדהימה הזאת.
עוגת שכבות עשירה, בצק פריך ומעליו קונפיטורת משמשים ביתית  אגוזי מלך,קצף ושוקולד.

אפשר להשתמש בקונפיטורה קנויה אבל הביתית היא הרבה יותר טובה.

להכנת הריבה-
קילו משמשים 
3 כוסות סוכר 

מומלץ לשלב – מקל וניל או מקלות קינמון ומסמרי ציפורן. 

לחמם בסיר כבד , להעביר לאש נמוכה ולבשל כ30-40 דקות.
לערבב מידי פעם .
למלא צינצנות זכוכית מעוקרות .

IMG_4991

המקור של העוגה הוא עם ריבת משמש אך אפשר כל ריבה שאוהבים.

 

 

כנסו למתכונים נוספים עם משמש 

 

הכנת העוגה

המצרכים לבצק-

200 ג"ר חמאה 
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כפות שמנת חמוצה
2 ו3/4 כוסות קמח תופח ( כ380 ג"ר)

למריחה על הבצק-
5-6 או יותר כפות ריבת משמשים
חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים לפיזור על הריבה

שכבת הקצף-
5 חלבונים 
1/3 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל חבילה

לפיזור מעל הקצף-
50 ג"ר שוקולד מריר מגורד

 

אופן ההכנה-

הכנת הבצק-
בקערה להניח את החמאה והסוכר, לערבב לתערובת אחידה,
להוסיף את החלמונים ושאר החומרים ולאחד לבצק.
 לשטח 2/3 מהבצק על תבנית מלבנית חד פעמית או פיירקס.

ל- 1/3 הנותר של הבצק,  להוסיף כף קמח, לאחד לבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה לפחות.

 את הבצק השטוח  בתבנית, להכניס למקרר לשעה.

 להקציף את החלבונים עם הסוכר. לקראת הסוף להוסיף את אינסטנט הפודינג ולהקציף עוד כדקה לקצף יציב.
להוציא את הבצק מהמקרר,
למרוח את שכבת הריבה ולפזר מעליה את האגוזים.
את קצף החלבונים לשטח בעדינות מעל הריבה והאגוזים.

IMG_5180

להוציא את 1/3 הבצק הנותר מהמקפיא, לגרד בפומפיה את הבצק מעל הקצף ומעל הבצק לגרד את השוקולד המריר.

IMG_5185
 להכניס לאפייה של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.

IMG_5190

IMG_5201

IMG_5200

 בתיאבון 

אהבתם את המתכון ?

אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה חמה 🙂

 

כנסו לעוד מתכוני עוגות בשכבות !

 

תגובות

תגובות