עוגת שזיפים עם שטרוייזל שקדים ומרציפן

 

IMG_3734

IMG_3735

IMG_3751

 

סוף הקיץ מחייב עוגת שזיפים אחרונה בהחלט 🙂 מהר לפני שיגמר.

במקרר נשארו כמה שזיפים מיותמים, ריבות כבר הכנתי בכמות גדולה,

אז מה נשאר לעשות –

מכינים עוגה !

IMG_3732

 

בצק שמרים רך ואוורירי שסופג נפלא את כל הטעמים והמיצים של השזיפים,

בשילוב שקדים ומרציפן- יצא פשוט מעדן !

 

IMG_3730

מצרכים לבצק-

250 ג"ר קמח

כפית שמרים יבשים

2 כפות סוכר

75 ג"ר חמאה

קורט מלח

וניל

גרד לימון

כ- 1/4 כוס חלב

ביצה

 

המילוי-

כ- 5 שזיפים חתוכים לפרוסות +2 כפות סוכר +2 כפות ברנדי

2-3 כפות ריבת שזיפים

 

 לשטרוייזל-

50 ג"ר חמאה

1/2 כוס קמח

2 כפות סוכר

1/4 כוס שקדים מולבנים

סוכר וניל

גרד לימון

50 ג"ר מרציפן חתוך לקוביות קטנות

 

מתחילים בהכנת הבצק-

מניחים במיקסר את הקמח, שמרים,סוכר, וניל, מערבבים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים .

מתחילים בלישה איטית. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

 

מכינים את השזיפים-

מניחים בקערת את פלחי השזיפים עם הסוכר והברנדי.

מכניסים למיקרו ל- 2 דקות לריכוך קל.

מעבירים למסננת ומקררים.

 

מכינים את השטרוייזל-

מערבבים בקערה- חמאה,קמח,סוכר וניל,גרד לימון לתערובת פירורית.

מוסיפים את השקדים הפרוסים .

IMG_3686

מרפדים תבנית עגולה קפיצית קוטר 24-26

משמנים את נייר האפייה במעט חמאה.

מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית ומניחים בתבנית גם מעט על הדפנות.

מורחים את הבצק בריבת השזיפים

מסדרים את השזיפים מסביב.

IMG_3694

מפזרים את המרציפן והשטרוייזל.

IMG_3699

מניחים להתפחה של כחצי שעה.

מכניסים לתנור מחומם 170-180 מעלות לכ- 50 דקות אפיה.

IMG_3716

 

IMG_3722

IMG_3734

IMG_3730

IMG_3739

IMG_3752

תגובות

תגובות