עוגת שוקולד-שקדים ללא גלוטן

IMG_5130

IMG_5139

 

עוגת שוקולד בתוספת שקדים טחונים רכה ונימוחה .

פשוטה וקלה להכנה. 

טעם שוקולדי עמוק ורכות מופלאה ועדינה הודות לקמח שקדים.

העוגה היא ללא גלוטן  .

 

 

IMG_5124

 

המצרכים-

150 ג"ר שוקולד מריר איכותי

100 ג"ר שוקולד חלב

100 ג"ר חמאה

1/3 כוס סוכר (אם אוהבים מתוק אפשר יותר)

5 ביצים מופרדות

קורט מלח

2 כפות ברנדי או ליקר קפה

1/2 כוס שקדים טחונים

2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

כפית אבקת אפייה

 

בואו להכין עוגה משגעת,

IMG_5139

 

מחממים את השוקולד והחמאה במיקרו עד להמסה.

מניחים לשוקולד להתקרר מעט.

מפרידים את הביצים.

טורפים את החלמונים עם הברנדי ומשלבים לתערובת השוקולד המומס.

מקציפים את החלבונים עם קורט מלח וסוכר, לקצף יציב.

מערבבים את השקדים עם הקמח ואבקת האפייה.

משלבים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות ותוך כדי עירבוב מוסיפים את תערובת הקמחים.

IMG_5030

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת (קוגלהוף קטנה או 24)

IMG_5048

אופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות כ-40-50 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה מצפים בציפוי שוקולד.

הכנתי ציפוי משוקולד נוטלה-

4 כפות נוטלה

4 כפות שמנת מתוקה

מחממים את השמנת במיקרו 30 שניות.

מערבבים לתוכה את הנוטלה עד להמסה.

שופכים בעדינות על העוגה.

אפשר לקשט עם אגוזי לוז שבורים 

 IMG_5124

IMG_5145

בתאבון  🙂

תגובות

תגובות