עוגת שוקולד קלה לפסח

 IMG_5194

 

העוגה הכי קלה ולדעתם של כל בני הבית גם – "הכי טעימה"

2 דקות עבודה .

עוד עוגת שוקולד להמתיק את ימי הפסח. 

עוגה בעלת מירקם רך ונימוח פשוט נמס בפה.

 

 

המצרכים לעוגת אינגליש קייק  אחת.

מראש כדאי להכפיל כמויות ולהכין 2 עוגות, כי אחת שורדת בדיוק חצי יום…

IMG_5179

 

 

2 ביצים

1/2 כוס סוכר (מי שאוהב יותר מתוק אפשר להוסיף עןד 2-3 כפות)

2 כפות גדושות קקאו

1 כף גדושה שוקולד למריחה ( השחר)

1 סוכר וניל

100 ג"ר חמאה רכה או 1/3 כוס שמן

1/4 כוס חלב/מים

1/2 כוס אגוזים טחונים דק

1/2 כוס קמח מצה דק- בימים רגילים מחליפים ב 3/4 כוס קמח רגיל

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כפית גדושה אבקת אפייה

 

ההכנה-

מניחים ביצים בקערת המיקסר ומקציפים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת מירקם תפוח ובהיר. 

משלבים את החמאה/שמן, חלב, וניל,שוקולד למריחה ומערבלים קלות.

מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים

מוסיפים את תערובת היבשים לביצים ומאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ומכניסים לתנור מחומם 170-180 לכ- חצי שעה עד 40 דקות.

הציפוי-

60 ג"ר שוקולד חלב/מריר

3 כפות שמנת מתוקה /או צימחית לפרווה

מחממים את השמנת (במיקרו)

מכניסים את קוביות השוקולד עד להמסה ומצפים את העוגה.

 

IMG_5196

 

IMG_5194

אהבתם את המתכון, כנסו לקבוצה שלי בפייסבוק – "התפריט היומי"

תגובות

תגובות