עוגת שבלולי שמרים שוקולד

IMG_7635

IMG_7644

 

עוגה קלה מאוד להכנה ואפילו אין צורך בהכנת מילוי.

 

ואגלה לכם שכמה שאשקיע במילויים שונים ,פרג,שוקולד מיוחד,גבינות,שקדים וכו…

תמיד, אבל תמיד העוגה במילוי שוקולד השחר מתחסלת ראשונה…

 

העוגה הזאת מושלמת לכל אלה המפחדים מבצק שמרים.

לכל המתחילים – תתחילו עם מילוי שוקולד מוכן. הכי קל ,הכי פשוט.

אצלי בבית, השוקולד המועדף הוא שוקולד השחר.

(אפשר כל ממרח אחר שאתם אוהבים )

 

מה שכיף בעוגה הזאת שהשבלולים נתלשים, אין צורך לחתוך את העוגה .

מאוד נוח להגשה והילדים טורפים בהנאה .

 

IMG_7643

את הרעיון לצורת העוגה, לקחתי מהבלוג הנפלא של חן שוקרון המוכשרת,

"מתוקים שלי"  הסירטון להסבר – כאן 

 

 

כמות הבצק מתאימה ל- 3 עוגות-

4 כוסות קמח 

כף שמרים יבשים

1/4 כוס מים

4 כפות סוכר

ביצה

4 כפות שמן

100 גר' חמאה

כ-כוס  חלב 

1/2 כפית מלח

גרד לימון

 

מניחים שמרים  כף סוכר ורבע כוס מים בקערה.משהים להתפחה כ-5 דקות.

משלבים קמח ביצה, שמן וחלב ומתחילים בלישה.

משלבים גם את החמאה ,ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך גמיש.

משלבים מלח וגרד לימון.

 

מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.

מכניסים את הבצק למקרר לקירור ל- 4 שעות לפחות.

 

מחלקים בצק ל- 3

 

מרדדים הבצק למלבן גדול בעובי חצי סמ'.

מורחים שכבה נאה של ממרח שוקולד על כל הבצק.

IMG_7550

מגלגלים לכרוכית.

מניחים את הכרוכית על נייר אפייה וחותכים לפרוסות בעובי סמ' וחצי.

IMG_7552

פותחים את השבלולים ומניחים בצורה כמו בתמונה.

IMG_7554   IMG_7558

 

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של כחצי שעה.

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור לזגג במי סוכר.

בתאבון !

IMG_7632

 

IMG_7637

תכינו זה פשוט וקל 🙂

IMG_7635

 

כנסו לכל מתכוני השמרים שלי 

 

אהבתם את המתכון ? 

אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה חמה 🙂

הצטרפו לעמוד הפייסבוק בלייק 

אינסטגרם כאן !

 

תגובות

תגובות