עוגת רוול- טורט שוקולד במילוי קרם ריקוטה שוקולד

 

 

 

עוגת רוול – כך נקראת העוגה, על שם בית הקפה בו הוגשה עוגה דומה .

"קפה רוול " היה אחד מבתי הקפה המיתולוגיים ברחוב דיזינגוף.

הוקם בשנותיה הראשונות של המדינה ונסגר בשנת 1980.

בשנות ה-70 הייתי נערה .

אני חושבת שזכיתי, 

השנים הכי טובות לגדול בהן, המוסיקה הכי טובה שנכתבה אי פעם,

תמימות של ילדות ונעורים, בלי פלפונים או אינטרנט, 

ורחוב דיזינגוף אחד ויחיד – מרכז חיינו.

שם היינו מבלים שעות על המדרכות ,

הלוך בצד אחד וחזור מהצד השני,  החנויות הכי שוות,

המסעדות, הגלידרייה הראשונה עם מלא טעמים

ובתי הקפה עם העוגות הטעימות של פעם.

עוגת השוקולד עם שכבות הקצפת הייתה אחת המזוהות ביותר עם "קפה רוול" .

מתכון מאוד פופולארי אצלנו בבית, היה מתכון של – "עוגת רוול".

 

המתכון של נינה חברה של אמא,  נקרא-  "עוגת רוול" על שם העוגה שהוגשה בבית הקפה.

ווריאציה קלה ופשוטה לעוגה המרשימה של בית הקפה.

צילום של המתכון שנמצא עד היום אצל אמא במגירת המתכונים ( מעל 40 שנה )

חיפשתי הזדמנות  להעלות מתכון של העוגה הנפלאה הזו לבלוג.

אז לכבוד שבועות "שיפצתי "את המתכון.

הכנסתי בו שינויים ברוח הזמן ובעיקר, הוספתי גבינה כך שיתאים לשבועות.

הגבינה שהכי התאימה לי מבחינת הטעם היא הריקוטה,

גבינה עדינה בעלת מירקם של קרם וטעם הכי קרוב לחלב ושמנת ,

אין בה חמיצות ולכן היא משתלבת בתוך הקרם באופן מושלם.

העוגה מורכבת משכבות של עוגת טורט שוקולד קלילה

באמצע שכבה של גנאש שוקולד מוקצף עם ריקוטה.

והציפוי גאנש שוקולד. 

עוגה יפה ומרשימה וטעימה סוף הדרך…

 

מצרכים לתערובת העוגה (קוטר 20-22)

4 ביצים מופרדות

חצי כוס סוכר

כפית רום איכותי/ וניל

כף שמן

קורט מלח

חצי כוס קמח

3 כפות קקאו

 

לקרם –

קופסה שמנת מתוקה

50 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד חלב

כף ברנדי

2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

250 גר' גבינת ריקוטה טרייה.

הציפוי-

100 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

 

 

 

הכנת העוגה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב.

בקערת נפרדת טורפים את החלמונים,השמן והרום.

משלבים את החלמונים לקצף  ומערבבים בעדינות.

מנפים לתוך הקצף גם את הקמח מעורב בקקאו.

מאחדים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית קפיצית משומנת.

מכניסים לאפייה של כחצי שעה בתנור מחומם מראש על 180.

 

מכינים את הקרם-

מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.

מכניסים את קוביות השוקולד . מערבבים היטב לקבלת קרם שוקולד אחיד.

מכסים ומעבירים לקירור במקרר – עדיף לילה לפחות.

מעבירים את הקרם המקורר לקערת המיקסר

מתחילים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים את האינסטנט פודינג והברנדי.

מקבלים קרם שוקולד יפה ומוצק.

משלבים את גבינת הריקוטה לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה.

חותכים את העוגה ל-2 חלקים שווים.

מורחים את הקרם על החלק התחתון וסוגרים מעל עם החלק הנותר.

מכניסים את העוגה להתייצבות במקפיא.

מכינים את ציפוי הגנאש-

מחממים את השמנת המתוקה .

מכניסים את קוביות השוקולד .

מערבבים היטב עד להמסה.

מצפים את העוגה ומכניסים שוב להקפאה.

להתייצבות.

אני השארתי במקפיא והוצאתי כחצי שעה לפני ההגשה.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

אפשר לעטר את העוגה בפרחי קרם ובשוקולד פרוס.

עוגה בהחלט מרשימה וטעימה 

חג שמח 🙂 

 

כל מתכוני שבועות כאן

מתכונים עם שוקולד 

המתכון המקורי של העוגה מהדף –

בדיוק כמו שכתוב בדף

5 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

5 כפות אבקת קקאו

5 כפות קמח רגיל

ההכנה

לבחוש את החלמונים עם הסוכר להוסיף 5 כפות קקאו

ו 5 כפות קמח.

בקערה נפרדת מקציפים חלבונים. 

מוסיפים את התערובת של החלמונים.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ- 35 דקות.

מקררים ואז חוצים אותה לרוחב.

הקרם-

מקציפים שמנת מתוקה עם 3/4 כוס אבקת סוכר מעורבת

עם סוכר וניל.מוסיפים 1 כף אבקת קקאו בעת ההקצפה.

מורחים את הקרם על חצי אחד ומכסים בחצי השני.

ציפוי שוקולד-

ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 2 כפות מים

ו 25 גר' חמאה ( כתוב מרגרינה ללא מלח)

שופכים על העוגה בעודו חם.

 

 

כנסו למתכונים הנוסטלגיים שלי  

 

ואם אהבתם את המתכון או הסיפור , אשמח אם תכתבו לי תגובה 🙂

 

תגובות

תגובות

  • ציונה איפרגן

    אין אבקת אפייה אני שמתי חצי כפית

    • Dafna Oster Michael

      אין אבקת אפייה במתכון